Nieuwe duikvlucht vertrouwen Duitse beleggers | DeBeurs.nl

Nieuwe duikvlucht vertrouwen Duitse beleggers

Gepubliceerd op 13 aug 2019 om 11:14 | Reacties: 23 | Onderwerpen: Duitsland 

MANNHEIM (AFN/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie is in augustus sterk gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut ZEW.

De ZEW-index, die het vertrouwen in de komende drie tot zes maanden weerspiegelt, kwam uit op een stand van min 44,1 tegen min 24,5 een maand eerder. Economen hadden in doorsnee op een verslechtering naar een niveau van min 28 gerekend.

Het fors lagere vertrouwen is volgens ZEW-voorzitter Achim Wambach veroorzaakt door de recentste escalatie in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China, het risico op verdere rentedalingen en de steeds grotere kans op een no-dealbrexit. Die factoren wegen ook op de "toch al zwakke economische groei". "Dit zal waarschijnlijk extra druk leggen op de ontwikkeling van de Duitse export en industriële productie".

Het is de vierde maand op rij dat het beleggersvertrouwen daalt. In juni was ook al sprake van een stevige daling. Toen ging de graadmeter van min 2,1 naar min 21,1.

33 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
dasokwat
0
quote:

TA=verlies schreef op 13 aug 2019 om 14:13:Wat betrft de groeiende schuldenberg, deze is onder alle presidenten gestegen, eigenlijk is er geen weg meer terug in een democratie.Schuld is niet erg , zolang je economy maar zodanig draait dat je aan je verplichtingen kan voldoen.
Bovendien is het bbp 19 triljoen, dus maar FF eronder, ik denk(uit me hoofd) dat Italië een grotere schuld heeft
het zwaard
0
Hebben jullie de bankencrisis van 2008-09 bewust als belegger met geld in de beurs meegemaakt? Ik wel en verloor op 1 jaar 40% van mijn vermogen. Welnu de slechte toestand van toen was veel slechter dan die van heden. Ook de verliezen van toen zijn al lang weer omgezet naar forse winsten heden. Blijf jullie met z'n allen maar doemdenken, over 10 jaar zitten we weer aan het feest.
max21
1
quote:

het zwaard schreef op 13 aug 2019 om 15:59:


Hebben jullie de bankencrisis van 2008-09 bewust als belegger met geld in de beurs meegemaakt? Ik wel en verloor op 1 jaar 40% van mijn vermogen. Welnu de slechte toestand van toen was veel slechter dan die van heden. Ook de verliezen van toen zijn al lang weer omgezet naar forse winsten heden. Blijf jullie met z'n allen maar doemdenken, over 10 jaar zitten we weer aan het feest.


Het lijkt zo doordat continu de geldpers draait, de hele economie is fucked up, de schulden staat geen enkel onderpand tegenover
Red_
0
quote:

HAFC schreef op 13 aug 2019 om 14:06:


Ik proef een extreem negatieve stemming (extreme fear) op deze site. Meestal een koopsignaal, dichtbij een bodem ?


succes met kopen. ik zie graag uw beleggingsresultaat over 2 jaar van deze aankoop terug :)
Itang
0
@ Het zwaard

Dan lijkt het er erg veel op dat je niets geleerd hebt uit het verleden.
dasokwat
0
quote:

HAFC schreef op 13 aug 2019 om 14:06:


Ik proef een extreem negatieve stemming (extreme fear) op deze site. Meestal een koopsignaal, dichtbij een bodem ?


Je had wel gelijk, de beurs sprong meteen op
het zwaard
1
@Itang: Als ik één ding geleerd heb uit het verleden dan is dat ik mijn verlies heb omgezet naar winst. Dankzij in de beurs belegd te blijven, en niet te panikeren of om de haverklap te kopen of verkopen. Of jij dit ook geleerd heb weet ik niet, maar ik vermoed van niet. De rest zal mij worst wezen.
Itang
1
@ het zwaard,

Ik had al mijn spaargeld in 2000 omgezet in goud wat toen op $ 285,- stond en waar ik in 2010 de helft van verkocht heb en miljoenair van ben geworden. Heb na de dip op $970 weer opnieuw ingekocht. Heb van alle winst mooi huis kunnen kopen en twee appartementen voor de verhuur plus ik heb nog voor veel geld goud en zilver. Ik ben nu 64 en al 10 jaar met pensioen dankzij mijn belegging in goud en zilver.
Als je kijkt vanaf vorig jaar tot nu is beleggen in goud beter dan in aandelen... Kijk maar na.
Ronald Engels
0
Itang,

Gefeliciteerd, heb zelf in het verre verleden mijn spaargeld verdriedubbeld met goud, zilver en platina, 1979 tot 1985. Daarna helaas in buitenlandse obligaties belegd en verbazingwekkend veel geld mee verloren, door puur gebrek aan kennis. Doe het gelukkig goed met aandelen sindsdien, maar niet zo goed als met speciaal zilver. Heb edelmetalen de laatste 30 jaar links laten liggen, wellicht niet verstandig. Succes, m.v.g.
dasokwat
0
Leuk deze successen te lezen van bovenstaande mensen, ik gun het jullie van harte.
Maar hoeveel hebben juist niet vrijwel alles verloren, die zullen dit niet v/d toren blazen
objectief
0
quote:

dasokwat schreef op 14 aug 2019 om 07:54:Maar hoeveel hebben juist niet vrijwel alles verloren, die zullen dit niet v/d toren blazen


Spreek je uit eigen ervaring; laat maar horen!!
Itang
0
@ Ronald Engels

Door in 2000 al mijn geld in fysiek goud en zilver te beleggen heb ik ook die 20% waardevermindering van het omwisselen van gulden naar euro ontlopen.

Ik zit nu voor 80% in fysiek goud en zilver waar ik nu alweer een mooie winst op maak. Ik ben er van overtuigd dat we aan de vooravond staan van nieuwe records. Ik verwacht 2500/3500 voor goud en 60/80 voor zilver.
het zwaard
0
@ Itang: Als je al je eieren in één mand legt, vraag je vroeg of laat om problemen.(Ik zit nu voor 80% in fysiek goud en zilver ,schrijf je) je moet maar durven denk ik dan. Ik zit ook voor 80% in aandelen en dit al meer dan 35 jaar. Over een lange periode haal je gemakkelijk 7 à 8% winst P/J met 'n goed gespreide PF. Dankzij de samengestelde intrest( of compounding interest)
wordt je Pf elk jaar aangevuld met 7 à 8% .Dit maakt dat je om de 10 jaar je PF verdubbeld in waarde zonder daar iets voor te moeten doen. Stel dat je op je 20ste begint te beleggen in aandelen met 1000 € in PF, bezit je op je 30ste 2000, 40ste 4000 50ste 8000 en 60 ste 16000 € en op je 65 ste 24000 €.Noteer ook dat dit maar 'n eenmalige belegging was in aandelen, m.a.w. je kon gelijk wanneer aandelen bijkopen, en dan zou het resultaat nog groter zijn. Voorwaarde is wel dat je belegd moet blijven. Noteer ook dat de dividenden hier niet zijn bijgeteld(deze verhogen meestal ook elk jaar met gem. 7%!)
Doe nu dezelfde berekening indien je niet over 1000 € had beschikt maar over 10OK € op je 20 ste. Zou je nu op je 65Ste 2.400.000 € bezitten dankzij aandelen op de beurs. AL die jaren kreeg je er nog de dividenden erboven op. Bekijk dit als 'n soort van oplopende rente. Een rente bij goud is niet mogelijk. Maar goed ieder doet het zoals hij denkt wat voor hem het best is. Jij leeft van je huurhuizen en je pensioen, ik van mijn dividenden en mijn pensioen. Leef nog lang en gelukkig en blijf vooral gezond.
33 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.