'Lagere opening op bedrukt Wall Street'

Gepubliceerd op 13 augustus 2019 14:40 | Reacties: 5

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan dinsdag naar verwachting voor een lagere opening. De stemming op Wall Street blijft bedrukt door internationale zorgen, zoals aanhoudende protesten in Hongkong en het slepende handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten. Ook zorgen over de Argentijnse economie en de duikeling van de Argentijnse peso drukken op het sentiment.

Onrust in de straten van Hongkong dreunt door op de wereldwijde markten, omdat de stadstaat een belangrijk financieel en economisch centrum is van waaruit multinationals de Chinese markt bedienen. Als Peking ingrijpt in de voormalige Britse kroonkolonie, zou dat een flinke klap zijn voor het plaatselijke ondernemersklimaat.

Daarnaast leeft de vrees dat Hongkong ook voor verdere escalatie van het Amerikaans-Chinese handelsconflict zorgt. Media in China speculeren al over Amerikaanse inmenging bij de Hongkongse protestbeweging.

Verizon

Bij de bedrijven deed Verizon van zich spreken. Het telecomconcern verkoopt zijn bloggingsite Tumblr aan WordPress-eigenaar Automattic als onderdeel van een vernieuwde mediastrategie. Yum Brands, moederbedrijf van Taco Bell, KFC en Pizza Hut, kondigde het vertrek van zijn topman Greg Creed aan.

Het in New York genoteerde Chinese e-commercebedrijf JD.com kwam met kwartaalcijfers en boekte een hogere winst en omzet dan kenners in doorsnee had verwacht. Groeicijfers van de eveneens Chinese streamingdienst Tencent Music Entertainment stelden daarentegen teleur. Ook de maker van auto-onderdelen Advance Auto Parts opende de boeken en verlaagde zijn omzetprognose voor heel 2019.

Amazon

Amazon weet om een andere reden de aandacht op zich gericht. De webwinkelreus staat naar verluidt op het punt een belang van 10 procent te nemen in het Indiase Future Retail, het op een na grootste detailhandelsbedrijf van het Aziatische land.

Op vlak van macro's gaat de aandacht uit naar het nieuwste inflatiecijfer voor de VS. Daarnaast voedt een onverwacht sterke daling van het Duitse beleggersvertrouwen zorgen over de impact van handelsspanningen op Europese economieën.

Maandag sloten de Amerikaanse beurzen met duidelijke verliezen. Dow-Jonesindex eindigde uiteindelijk 1,5 procent lager op 25.896,44 punten. De bredere S&P 500-index zakte 1,2 procent tot 2882,69 punten, terwijl technologiebeurs Nasdaq 1,2 procent kwijtspeelde tot 7863,41 punten.

6 Posts
Cobalt-47
0
Nog maar wat omlaag hier dan, voordat de narcisten beurs amper n kwart % in de min opend?
het zwaard
0
De onrust in Hongkong wordt al weken opgehitst door buitenlandse mogendheden die er belang bij hebben dat China in 'n slecht daglicht komt te staan.
Cobalt-47
0
En ja hoor gewoon n kwart in de plus....Europa zal t ook nooit leren.....dat blijft r maar achter aan hobbelen...en zullen er nx dan ellende voor terug zien..
Cobalt-47
0
Voila 1,25% en stijgende....Zijn nu ale zorgen opens verdwenen?....wat n schijtlisters zijn t hier in eu toch....
Knight V
0
quote:

het zwaard schreef op 13 augustus 2019 15:26:


De onrust in Hongkong wordt al weken opgehitst door buitenlandse mogendheden die er belang bij hebben dat China in 'n slecht daglicht komt te staan.


Idd..

Zoveelste bewijs dat journalisten links geindoctrineerd zijn en Pro Amerika.
2 jaar lang heeft Trump de economie vernaggeld en je hoort er niks over.

De gele hempjes
Premier Andrej Babis (Tsjechie)
Massa moorden in Amerika op mexicanen.

Alles bedekt met mantel der liefde of 1 klein bericht aanwijden en ze gaan weer zoeken naar CN informatie.

Het is nieuws gericht tegen China. 2 jaar lang.

Ook journalisten dragen dus nog steeds VOC petje en vergoeilijken alles als het draait zoals om spionage door Amerikanen.
Overheid en groenlinks wil meteen debat en onderzoek uit naar Huawei, maar....

Weten wij het nog - Januari 2019.

Tieners en jongeren moesten in ruil voor cadeaubonnen een app genaamd Facebook Research installeren. Dat kan met recht een spionage-app genoemd worden, want alle activiteit op een smartphone werd naar Facebook doorgestuurd. Dat deed de app door een VPN-verbinding naar een server van Zuckerberg op te zetten. Alle communicatie op een smartphone ging zo eerst langs het sociale netwerk, voordat deze het internet op ging.

Daar blijft het echter niet bij. Facebook verplichtte tieners en jongeren ook om een zogenaamd root-certificaat te installeren. Dat is een certificaat dat een server in staat stelt om versleutelde berichten in te zien. Zo kon niet alleen gezien worden welke websites en apps iemand gebruikte, maar was ook de inhoud van berichten die bijvoorbeeld via iMessage verzonden werden voor Facebook zichtbaar. Net als e-mails, zoekopdrachten en andere privacygevoelige activiteit.


6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.