Ook techreus Google stort zich op bankwereld

Gepubliceerd op 13 november 2019 14:17 | Reacties: 2

Alphabet (02 jul)

1.469,930 +27,930 (+1,94%)

Alphabet (02 jul)

1.464,700 +26,660 (+1,85%)

MOUNTAIN VIEW (AFN/BLOOMBERG) - Google gaat klanten in de Verenigde Staten de mogelijkheid bieden om een bankrekening te openen via de internetgigant. Daarmee treedt het bedrijf in de voetsporen van andere techreuzen als Apple, die zich al eerder waagden aan betalingsdiensten voor consumenten.

De avances van bedrijven als Google en Apple met betalingsdiensten zijn een bedreiging voor de gevestigde financiële wereld. Banken kijken met angst en beven naar China, waar internetgiganten een groot marktaandeel hebben verworven door betalingsmogelijkheden te integreren in de populaire chatapp WeChat en door eigen betaalapps te lanceren als Alipay.

Om die bedreiging in te dammen hebben Amerikaanse banken de samenwerking gezocht met technologiebedrijven. De creditcard die Apple uitgeeft is een samenwerking met Goldman Sachs. Google gaat voor de bankrekeningen in zijn Google Pay-app samenwerken met Citigroup en eerder sloot JPMorgan Chase al een deal met Airbnb en Amazon.

Facebook gooit het over een iets andere boeg. Het bedrijf achter het socialemediaplatform en onder meer de berichtendiensten WhatsApp en Instagram ontwikkelt een eigen cryptomunt. Ook daarvoor wordt samenwerking gezocht met de gevestigde orde.

2 Posts
shortie
0
Nog meer boeven in het bankwezen?
Hebben zeker wat geld wit te wassen bij Alphabet….
FlashHenk
0
Bizar. Waarom zou een weldenkende consument een rekening willen bij Google? 'Zo, hier heb je al mijn betalingsgegevens.... zodat je me via advertenties kunt manipuleren nog meer onzinnige troep te kopen'.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.