'ING-dochter duikt op in fraudeonderzoek '

Gepubliceerd op 13 december 2019 09:23 | Reacties: 8

ING (07 aug)

6,605 +0,105 (+1,62%)

AMSTERDAM (AFN) - Een dochteronderneming van ING duikt op in een onderzoek naar fraude met de verkoop van speculatieve beleggingsproducten. Dat schrijft de website voor onderzoeksjournalistiek Follow the Money. Het gaat om het betalingsplatform Payvision, waarin ING een meerderheidsbelang van 75 procent heeft.

Payvision werd in 2019 genoemd in klachten van gedupeerden van de fraude bij het Openbaar Ministerie en de financieel toezichthouders AFM en ESMA. Zij stelden dat hun op frauduleuze manier binaire opties werden aangeboden, waarbij wordt gegokt op de stijging of waarde van een beleggingsproduct. Bij het wegsluizen van 100 miljoen euro zou Payvision een rol hebben gespeeld.

Uit een door de Duitse politie afgetapt telefoongesprek zou blijken dat de oprichter van Payvision nauw contact had met een van de twee hoofdverdachten in de fraudezaak. Die twee hoofdverdachten zijn begin dit jaar opgepakt. Na die arrestatie stopte Payvision met zakendoen met de twee verdachten.Volgens Follow the Money zijn Payvision en zijn directeur tot nu toe niet al verdachte in onderzoeken aangemerkt.

ING wil in een reactie niet inhoudelijk ingaan op de kwestie. De bank zegt nooit inhoudelijke mededelingen te doen over eventuele onderzoeken. In algemenere zin laat ING weten tot onderzoek over te gaan als de bank vermoedt dat klanten niet voldoen aan de wet. Als het nodig is, doet ING daar melding van bij Justitie.

9 Posts
Pl@y 2 g@!n
0
Duikt op in een onderzoek naar fraude, en toch een koersstijging?
Fraude dus toch beloond?..
baantjer
0
quote:

Pl@y 2 g@!n schreef op 13 december 2019 10:22:


Duikt op in een onderzoek naar fraude, en toch een koersstijging?
Fraude dus toch beloond?..

U bent leraar biologie??
daan 32
0
het zoveelste lijk!!! investeer vlug in crematoria denk mee in de richting van de leraar biologie
peter545
0
Daan, 'n eerlijke ondernemer is dief van zijn eigen geld. Je gaat toch niet een lijk verbranden, als je aan dat lijk veel geld verdient!
Een ondernemer verbrandt 'n lijk slechts, als ie aan dat verbranden 'n hoop geld verdient/ bespaart.
Logisch toch?

Niémand gaat naar de politie om te bewijzen, dat ie strafbare feiten gepleegd heeft.
Het gaat juist andersóm: áls je iets strafbaars gedaan hebt, laat de politie dat dan bewijzen. Het beroep van politieagent is een betaald beroép.
Laat de politie zijn/haar beroep uitoefenen + laat de ondernemer zijn/haar beroep uitoefenen.
daan 32
0
heb je al ooit gehoord over etisch bankieren ? als je ING gevolgd hebt de laatste 2 à 3 jaar zou je beter moeten weten verder geen commentaar voor mij is ING geen bank7
FORT1944
0
quote:

daan 32 schreef op 14 december 2019 18:37:


heb je al ooit gehoord over etisch bankieren ? als je ING gevolgd hebt de laatste 2 à 3 jaar zou je beter moeten weten verder geen commentaar voor mij is ING geen bank7
BANKEN zijn tegenwoordig het slachtoffer , ze moeten een onderzoek voeren naar de oorsprong van het gestorte geld . Men gaat ervan uit als er geld van een andere bankrekening gestort is dat het proper geld is . Ik zie niet in dat iemand met 100 MILJOEN € in briefjes komt aankloppen in een ING bankkantoor .
Reeds vanaf 10.000€ moet men een verklaring afleggen als je die liquide stort .
daan 32
0
ing heeft dit blijkbaar al jaren aan hun laars gelapt en viel het ene lijk na het andere en er komt schijnbaar nog geen einde aan... ing is niet het slachtoffer maar de bron van fraude

daan 32
0
heb een stand van zaken 2 uitspraken van ernstige participanten in de aandacht gebracht met de constatatie :blijkbaar zijn alle lijken nog niet opgeborgen il vind die niet terug mag ik vragen aan de moderator om opheldering


daan 32
0
BELGA 11.02.2020 ing veroordeeld voor fouten zelfstandige bankagenten

GEEN COMMENTAAR
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.