'Overnamebod Hudson's Bay redt het niet'

Gepubliceerd op 13 december 2019 22:00 | Reacties: 2

TORONTO (AFN) - Een poging van een groep aandeelhouders van de Canadese warenhuisketen Hudson's Bay om het bedrijf over te nemen en van de beurs te halen, heeft niet genoeg steun vergaard. Het bod van de aandeelhouders onder leiding van voorzitter Richard Baker krijgt zo niet voldoende stemmen tijdens een aandeelhoudersvergadering volgende week meldt Reuters op basis van ingewijden. Aandeelhouders hebben nog wel tot dinsdag om van gedachten te veranderen.

Er is momenteel een strijd gaande om Hudson's Bay. De groep rond Baker bood 1,9 miljard Canadese dollar, omgerekend zo'n 1,3 miljard euro, voor de warenhuisketen. Investeerder Catalyst Capital Group is bereid 2 miljard Canadese dollar neer te tellen. Hudson's Bay wees dat laatste bod echter af.

Hudson's Bay zit al langer in zwaar weer. Het bedrijf stootte het grootste deel van zijn Europese activiteiten al af, met uitzondering van die van Nederland. Hier wil Hudson's Bay eind dit jaar sluiten, maar een rechterlijke uitspraak maakt dat onmogelijk.

2 Posts
Theo32
0
En of ze ook hun 'grote mond praat' al dan niet in cadeauverpakking kunnen meenemen, terug naar Canada. Met hun "wij laten wel zien hoe retail moet in Europa."

Uiteindelijk bleek daar niets van waar(de). Meer personeel dan klanten. Dag in / dag uit.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.