Sterke groei voor Takeaway in Duitsland

Gepubliceerd op 14 januari 2020 07:43 | Reacties: 2 | Onderwerpen: Duitsland 

JUST EAT TAKEAWAY (21 sep)

92,860 0,000 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbestelbedrijf Takeaway heeft vorig jaar flink meer bestellingen verwerkt dan een jaar eerder. Vooral in Duitsland groeide het bedrijf hard, met meer dan een verdubbeling van het aantal orders.

In totaal verwerkte het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl 159,2 miljoen bestellingen. Dat is een stijging van 70 procent ten opzichte van 2018. In Duitsland was sprake van een stijging van 113 procent tot 69,5 miljoen bestellingen. In het laatste kwartaal van 2019 steeg het totale aantal bestellingen met 56 procent tot 46,6 miljoen orders.

Die groei viel samen met de overname van de Duitse activiteiten van branchegenoot Delivery Hero, die afgelopen voorjaar werd afgerond. Vrijdag werd bekend dat het Nederlandse Takeaway de strijd om Just Eat had gewonnen van techinvesteerder Prosus. Na de fusie met zijn Britse evenknie zal het gecombineerde bedrijf een van 's werelds grootste maaltijdbezorgers zijn.

Takeaway verwacht dat de fusiedeal, die volledig in aandelen wordt afgehandeld, voor het einde van januari definitief is afgerond. De overnamestrijd om Just Eat was de voorbije maanden fel. Zowel Takeaway als Prosus zag zich gedwongen hun bod te verhogen. Het winnende bod van Takeaway hangt aan Just Eat een prijskaartje van omgerekend zo'n 7,2 miljard euro.

2 Posts
FlashHenk
0
Toen Takeaway naar de beurs ging was TKWY de leider in Nederland en een aantal andere markten en nipt leider in Duitsland, in een stevige strijd verwikkeld met Delivery Hero. Paar jaar later heeft hij de leiderschapspositie in Duitsland geconsolideerd dmv de overname van DHER's activiteiten aldaar en het leidende platform in de UK en een aantal andere markten opgeslokt. Ik vind dit toch wel een bewonderenswaardige prestatie van Jitse.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.