Industriële productie VS verder gedaald

Gepubliceerd op 14 februari 2020 15:23 | Reacties: 4 | Onderwerpen: Verenigde Staten 

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De industriële productie in de Verenigde Staten is in januari met 0,3 procent afgenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve.

Economen rekenden gemiddeld op een daling met 0,2 procent. In december ging de productie in de Amerikaanse industrie volgens een herzien cijfer met 0,4 procent omlaag. Eerder werd een daling met 0,3 procent gemeld.

Het cijfer werd gedrukt door het stilleggen van de productie van de geplaagde 737 MAX door vliegtuigbouwer Boeing, terwijl het milde winterweer zorgde voor een lagere productie in de energiesector. Naar verwachting zal de komende tijd het nieuwe coronavirus zorgen voor tegenwind in de Amerikaanse industrie vanwege verstoringen van de toeleveringsketen en druk op de vraag.

De bezettingsgraad in de industrie kwam vorige maand uit op 76,8 procent tegen een herziene 77,1 procent een maand eerder.

4 Posts
Pieter Vandewalle
1
Best de rente wat verlagen en een nieuwe QE ronde doen, er is duidelijk te weinig stimulus
Jetje1
1
Kaviaar
1
Naar verwachting zal de komende tijd het nieuwe coronavirus zorgen voor tegenwind in de Amerikaanse industrie vanwege verstoringen van de toeleveringsketen en druk op de vraag.

Elk land zal er last van krijgen.
Jetje1
0
Zeggen we al weken kaviaar, maar men is horende doof en ziende blind, of beleggen alleen op korte termijn ( daghandel)
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.