Bayer moet 2 miljard schadevergoeding betalen

Gepubliceerd op 14 mei 2019 07:10 | Reacties: 15 | Onderwerpen: biotechnologie 

BAYER AG NA O.N. (03 jun)

65,320 +1,520 (+2,38%)

SAN FRANCISCO (AFN) - Het Duitse chemieconcern Bayer moet een schadevergoeding van 2 miljard dollar betalen aan een stel dat zegt kanker te hebben gekregen door onkruidverdelger Roundup. Dat heeft een jury van de rechtbank in Oakland, Californië, bepaald.

Het is al de derde zaak waarin Bayer veroordeeld wordt tot het betalen van een hoge schadevergoeding. In eerdere zaken moest Bayer 78 miljoen en 80 miljoen dollar betalen. Roundup, een merknaam van een bestrijdingsmiddel op basis van glyfosaat, is door de rechtbank als kankerverwekkend aangemerkt.

Glyfosaat wordt wereldwijd veel toegepast in de landbouw. Roundup werd door het Amerikaanse chemie- en zadenbedrijf Monsanto op de markt gebracht. Dat bedrijf is door Bayer overgenomen. Bayer laat weten in beroep te gaan tegen de uitspraak.

17 Posts
Jopie1962
0
Knight V
0

In amerika zijn ze van lotje getikt.
2 miljard schadevergoeding.

Geef ze 60 miljard, net zo groot als China importheffing.

Ben benieuwd hoeveel de 737 max familie krijgen.

Ontvangen ze ook 2 miljard schade vergoeding per persoon, dat is 800 miljard aan nabestaanden. Dan kun je Boeing meteen sluiten.

Of is Amerika buitenlandse bedrijven hard aan het straffen, is dat het ?
simidoc
0
Als het zo verder gaat voor Bayer met de eene rechtszaak na de andere,dan wordt het R.I.P. voor Bayer.
pietje-2005
0
Spul werkt wel goed; dat kan in Europa toch nog gebruikt worden ? Was daar geen uitstel voor het verbod erop ?
BLOK-E
0
Heb nooit begrepen dat Bayer dit bedrijf heeft over genomen, het waren reeds 10.000 den zaken die liepen, bij deze bedragen komen er veel meer erbij, toen het nog van Monsanto was deden rechters andere uitspraken als nu!!! Dat hadden de Duitser zich ook kunnen bedenken. Ze gaan natuurlijk bij iedere zaak in beroep met top advocaten, dit gaat straks alleen al miljoenen per week kosten. Niet te geloven, uiteindelijk gaat een mega bedrijf door gier bankroet!
Sir Cryptalot
0
Jury uitspraken zijn luchtballonetjes. Aangezien Round-Up nog steeds niet bewezen kankerverwekkend is winnen ze het hoger beroep, tot aan het hoog gerechtshof, en vervallen alle claims.
Warren Buff
0
Weet iemand wanneer de eerste zaak bij de Suprime Court komt. Pas dan komt er duidelijkheid. 2 miljard is natuurlijk krankzinnig!
Hulskof
0
Vanwege federale wetten zal de uiteindelijke schadevergoeding een stuk lager uitvallen. (Bron: NOS). Dit is natuurlijk niks nieuws. Het wachten is op de eerste uitspraak van een rechter in hoger beroep. Dat zou Bayer, geruggensteund door alle onderzoeken, moeten winnen. Dan vervallen alle overige zaken en wordt er niks betaalt. Behalve natuurlijk miljoenen aan advocaten. Maar da's een schijntje.
Bowski
0
quote:

BLOK-E schreef op 14 mei 2019 07:27:


Heb nooit begrepen dat Bayer dit bedrijf heeft over genomen, het waren reeds 10.000 den zaken die liepen, bij deze bedragen komen er veel meer erbij, toen het nog van Monsanto was deden rechters andere uitspraken als nu!!! Dat hadden de Duitser zich ook kunnen bedenken. Ze gaan natuurlijk bij iedere zaak in beroep met top advocaten, dit gaat straks alleen al miljoenen per week kosten. Niet te geloven, uiteindelijk gaat een mega bedrijf door gier bankroet
.
Ik had precies dezelfde gedachte destijds.
Het management van Bayer heeft het risico m.i. zeer bewust genomen.
Je kan je afvragen of hier sprake was van goed bestuur.

Voor hen was er kennelijk alleen deze gok-optie in het streven naar groter en meer, ipv verantwoord inkrimpen.
Een bedrijf als Philips pakte het een stuk beter aan: die hebben zich veranderd van een consumentenelectronicabedrijf naar een gezondheidsbedrijf.
Hilkenbrook13
1
Stephan010 Stephan010 14 mei 2019 om 07:19

Bayern gaat failliet, wat een miskoop van de duitsers.

Bayern is heel wat anders.
deberkjes
0
Denk dat ze de aanklagers moeten aanklagen en een giga schadevergoeding moeten eisen. Amerikanen en zeker daar de juristen zijn echt dieven van de maatschappij en brengen de normale personen die een probleem hebben in de kosten om iets wat echt is om dat aan te klagen via het gerecht. Hoop ook dat Bayer het gaat winnen. Verder nog, leest men ooit wel eens de gevolgen van wat men koopt en hoe men het gebruikt ? Je kan namelijk van tevoren aansturen op dat iets fout gaat en dan tbc je nabestaanden hopen op een gigantische schade vergoeding.
Bezoeky
0
quote:

Sir Cryptalot schreef op 14 mei 2019 07:30:


Jury uitspraken zijn luchtballonetjes. Aangezien Round-Up nog steeds niet bewezen kankerverwekkend is winnen ze het hoger beroep, tot aan het hoog gerechtshof, en vervallen alle claims.


Nee, je denkt te weten dat Round-up giga gezond is?

Wanneer mensen meer dan 20 jaar met een bepaald product hebben gewerkt en de zelfde mensen daar ernstig ziek van worden, tevens ook andere mensen die het zelfde is overkomen, dan zijn er zeer sterke aanwijzingen dat na verloop van tijd het middel waarmee men heeft gewerkt in aanmerking komt om eens nader te onderzoeken.
De tijd van onderzoeken is nu afgelopen en vervolgens is bewezen dat langdurig gebruik van round-up wel degelijk tot ernstige ziekte.

Het andere feit, dat een Duits bedrijf deze zieke maatschappij heeft overgekocht zonder te weten wat men kocht is echt niet normaal.
Gnos
0
Je vraagt je af welke voordelen er bij die (verbazing wekkende) overname waren voor het bestuur van Bayer op grond van de sideletter of anderszins.
UDTPPX
0
De amerikaanse overheid gaat uiteindelijk schikken. Vervelend voor Bayer, maar ze komen er bovenop. Aangezien Monsanto niet alleen maar Round up is zal het uiteindelijk Bayer sterker maken. Ja de verontreiniging is echt, net als bij Shell en de rest van de beurs. En ja, ze doen er in meer of mindere mate wat aan.
17 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.