Boeing levert minste vliegtuigen af sinds 1977

Gepubliceerd op 14 juli 2020 18:50 | Reacties: 5 | Onderwerpen: luchtvaart 

Boeing Company (03 aug)

162,270 +4,270 (+2,70%)

CHICAGO (AFN/RTR) - Boeing heeft in de eerste helft van dit jaar slechts zeventig commerciële vliegtuigen afgeleverd als gevolg van de coronacrisis en de problemen met de 737 MAX. Dat is 71 procent minder dan een jaar terug. In het tweede kwartaal ging het slechts om twintig afgeleverde toestellen, volgens Amerikaanse media het laagste aantal in een kwartaal sinds 1977.

Door de coronacrisis waren Boeings fabrieken tijdelijk gesloten en produceerden minder. Ook annuleerden klanten bestellingen of ze vroegen om uitstel van orders omdat de vraag naar vliegreizen is ingestort. Dat drukt op de financiën bij Boeing, dat in het eerste kwartaal al rode cijfers schreef en later deze maand zijn resultaten over het tweede kwartaal publiceert. De leveringen zijn een belangrijke graadmeter voor het concern omdat luchtvaartmaatschappijen doorgaans het grootste deel van de aankoopprijs betalen wanneer ze een vliegtuig daadwerkelijk ontvangen.

Een ander punt van zorg is het rap oplopende aantal annuleringen van de 737 MAX. Voor dat vliegtuig zijn tussen januari en juni wel 355 bestellingen ingetrokken. Omdat het probleemtoestel uit veiligheidsoverwegingen al langer dan een jaar aan de grond staan, is het kopers toegestaan bestellingen te annuleringen zonder dat daar consequenties aan verbonden zijn. Na twee dodelijke ongelukken in korte tijd werd de MAX in maart 2019 uit het luchtruim verbannen.

5 Posts
createmonnie
0
FED help! Boeing heeft wat extra geld nodig om de geannuleerde bestellingen op te vangen.
Pl@y 2 g@!n
0
De leveringen zijn een belangrijke graadmeter voor Boeing, voor de beurs tegenwoordig niet meer.. Is het nu echt zó moeilijk voor centrale overheden en centrale banken om macht, respect en gezag te behouden, en daarbij toch enigszins marktwerking in stand te houden? Of moet op termijn alles kapot, en spelen ze samen het spel omdat ze al afspraken hebben gemaakt hoe ze de (financiële) wereld hierna gaan voortzetten?..
Mijn Vriend
1
Toch goed nieuws, geen vliegtuigen door de afnemers terug gestuurd naar de fabriek: +2%
Erik9400
0
Geen toestellen geleverd... Dus niets teruggestuurd +2%

Feest want... Ehhh...gewoon... De markt heeft altijd gelijk... Het gaat fantastisch in de luchtvaart sector... Geweldig!
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.