Wall Street overwegend hoger

Gepubliceerd op 14 juli 2020 19:52 | Reacties: 16

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stond dinsdag halverwege de sessie overwegend op winst. Verschillende bedrijven kwamen met handelsupdates, waaronder de grote banken JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo. Ook luchtvaartonderneming Delta Air Lines wist om die reden de aandacht op zicht gericht. Coronazorgen bleven het sentiment op Wall Street mede bepalen.

De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 1,1 procent hoger op 26.377 punten. De brede S&P 500 won 0,4 procent tot 3167 punten en technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,1 procent tot 10.378 punten.

JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo maakten bekend vele miljarden dollars uit te moeten trekken om eventuele verliezen op leningen door de coronacrisis op te vangen. Wel werden goede zaken gedaan op de financiële markten door de onrust op de beurzen en de rally van de afgelopen tijd.

Delta Air Lines

JPMorgan speelde een eerdere winst kwijt en noteerde 0,1 procent lager. De grootste bank van de Verenigde Staten zag de winst in het tweede kwartaal met 50 procent dalen vergeleken met een jaar eerder. Bij Citigroup (min 3,2 procent) ging de winst met bijna driekwart omlaag en Wells Fargo boekte zijn eerste kwartaalverlies in jaren en verloor 6,2 procent aan beurswaarde.

Delta Air Lines (min 2,7 procent) gaat zwaar gebukt onder de coronacrisis omdat er momenteel veel minder wordt gevlogen. In het tweede kwartaal ging een nettoverlies van 5,7 miljard dollar in de boeken. De vooruitzichten voor Delta zijn verder uiterst somber. Volgens topman Ed Bastian zal het zeker twee tot drie jaar duren voor Delta weer volledig hersteld is.

Boeing

Boeing stond 0,4 procent hoger. De vliegtuigmaker leverde in de eerste helft van dit jaar zeventig commerciële vliegtuigen af. In het tweede kwartaal ging het om twintig afgeleverde toestellen, volgens Amerikaanse media het laagste aantal in een kwartaal sinds 1977. Naast de coronacrisis speelt de nasleep van twee vliegtuigrampen in korte tijd met de gewraakte Boeing 737 MAX het bedrijf parten.

Lockheed Martin verloor 0,1 procent. China is van plan sancties in te voeren tegen het defensieconcern. De maatregel volgt op het groene licht dat de Amerikaanse regering gaf voor een grote wapendeal met Taiwan.

De euro stond op 1,1399 dollar, gelijk aan het slot in Europa eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent duurder op 40,19 dollar. Brentolie steeg 0,2 procent in prijs tot 42,82 dollar per vat.

19 Posts
Sander1234
1
Wel ja, bijna 1,5 procent erbij. Heeull normaal. Cali in halve lockdown, Florida en Texas zullen nog wel volgen. Who cares, only way is up up up
bp5ah
0
quote:

Sander1234 schreef op 14 juli 2020 20:00:


Wel ja, bijna 1,5 procent erbij. Heeull normaal. Cali in halve lockdown, Florida en Texas zullen nog wel volgen. Who cares, only way is up up up


It’s time for investors to stop buying stocks that are ‘stunningly decoupled’ from reality.'

Helpt nog niet écht als sommigen dit beginnen te verkondigen ;) ...
Felix66
0
Wall street hoger omdat grote banken gigantische verliezen leiden net als Delta Airlines..... snapt u het nog ?
Ger1948
0
Boeing verkoopt minder vliegtuigen, goed nieuws, koers omhoog, het zou werkelijk desastreus zijn als ze er wel meer hadden verkocht. Goed nieuws wordt immers slecht ontvangen, hoe groter de verliezen, des te hoger de koersen. Immers: het had nog slechter gekund. Je blijft lachen.
Als dit zo doorgaat wordt Trump zeker herkozen!!!
Tita tovernaar.
MFCons
0
quote:

Felix66 schreef op 14 juli 2020 20:26:


Wall street hoger omdat grote banken gigantische verliezen leiden net als Delta Airlines..... snapt u het nog ?


AF-KLM boven de €1, zelfde laken een pak.
Ger1948
1
Coronazorgen bleven het sentiment op Wall Street mede bepalen.....wat een prachtige zin in bovenstaande tekst. Anders was de beurs met 5% gestegen??? Ongelooflijk.............
Cph-cinq
0
Ongelofelijk. Gentlmen faîts vos jeux’ het Casino is nog steeds open. Alles is perfect, je kan enkel winnen.
RSI
1
Trump gaat echt zijn verkiezingsstrijd niet in met een lagere beurs. Koste wat kost moet alles omhoog. Triest voor de mensen die gaan instappen en straks de sjaak zijn.
Formule1-Fan
1
Moetr een reden zijn dat dow alleen maar groen mag zien, bang dat shorts revanche willen nemen.

Afgesproken werk denk ik, grootschalige froud.
4 maand op rij long is heel opvallend.
Tuut
1
quote:

Formule1-Fan schreef op 14 juli 2020 21:41:


Moetr een reden zijn dat dow alleen maar groen mag zien, bang dat shorts revanche willen nemen.

Afgesproken werk denk ik, grootschalige froud.
4 maand op rij long is heel opvallend.


Short gaan is ook froud uiteindelijk gaat long winnen alleen gaat er wat tijd overheen.
Dividend Collector
1
Morgen mooie cijfers ASML en dan definitief door die weerstand op 575 knallen! Die 'wall of worry' is maar tijdelijk. De westerse economieen zijn superveerkrachtig.
kimoz
0
Boing is zeker goed nieuws! Dat geeft een reden voor de feds om de rente te verlagen en meer steun te geven.
Slecht nieuws is tegenwoordig goed nieuws! Dat was mijn 50 cents van vandaag
T3 T3 T3
0
quote:

T3 T3 T3 schreef op 14 juli 2020 21:18:


VS laatste uurtje weer duikvlucht naar beneden?Pardon, inschattingsfout van mijn kant. Moet zijn: duikvlucht naar BOVEN
Formule1-Fan
0
EN weer GROENE zooi, men wisat meer al, duur lokken maandag, lager laten shoppen, lokke en duur gisteren en vandaag hard door gam, gam zie je zie je naairj systeem het is met FED, dow jones.

Gebaseerd op groen, net zo lang dat iedereen long zit crash
19 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.