Groei economie eurozone op 0,2 procent

Gepubliceerd op 14 augustus 2019 11:09 | | Onderwerpen: Europa 

LUXEMBURG (AFN) - De economie van de eurozone is in het tweede kwartaal met 0,2 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een nieuwe raming. Daarmee ligt de groei van het bruto binnenlands product (bbp) lager dan in de voorgaande periode.

Het cijfer van Eurostat komt overeen met de verwachting die economen in doorsnee hadden. In vergelijking met een jaar eerder groeide de economie van de eurozone met 1,1 procent. Ook dit was conform de gemiddelde verwachting van economen.

Voor de gehele Europese Unie meldde Eurostat eveneens een groei van 0,2 procent op kwartaalbasis. Op jaarbasis groeide de economie van de EU met 1,3 procent.

ING

De werkgelegenheid in de eurolanden groeide het voorbije kwartaal in doorsnee met 0,2 procent ten opzichte van de voorgaande drie maanden. Ook voor de gehele Europese Unie werd een groei van de werkgelegenheid met 0,2 procent opgetekend. Dit was in het eerste kwartaal nog 0,4 procent voor zowel de eurozone als de EU.

Volgens kenners van ING flirt de economie van de eurozone openlijk met verdere stimuleringsmaatregelen door de Europese Centrale Bank. De vraag is of regeringen bereid zijn om extra ondersteuningen te bieden, gelet op de risico's. ING noemt onder meer de brexit, de Italiaanse politieke onrust en de aanhoudende handelsoorlog tussen de VS en China als dreigingen voor de economie.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.