WeWork boekt fors verlies in aanloop beursgang

Gepubliceerd op 14 augustus 2019 14:38 | Reacties: 2

NEW YORK (AFN/RTR) - WeWork heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een nettoverlies van bijna 690 miljoen dollar in de boeken gezet. Dat maakte de aanbieder van werkruimte bekend bij het indienen van zijn plannen voor een beursgang in New York dit najaar. Het is voor het eerst dat er zulke gedetailleerde cijfers van WeWork naar buiten komen.

In dezelfde periode vorig jaar kwam WeWork onder de streep nog zo'n 628 miljoen dollar tekort en in heel 2018 werd een verlies van bijna 2 miljard dollar geleden. De omzet ging vorig jaar wel hard omhoog, naar 1,8 miljard dollar van 886 miljoen dollar in 2017. Net als veel snelgroeiende bedrijven is WeWork veel geld kwijt aan investeringen.

Het bedrijf meldt aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC te mikken op een beursgang van ongeveer 1 miljard dollar. Dit cijfer wordt naar verwacht later nog aangepast. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat het bedrijf eigenlijk een opbrengst van rond de 3,5 miljard dollar voor ogen zou hebben. Daarmee zou het de op een na grootste beursgang van het jaar worden na die van techbedrijf en taxidienst Uber Technologies.

WeWork, dat ook in Nederland kantoorruimtes voor start-ups aanbiedt, wordt onder andere door investeerder SoftBank gesteund. Het Japanse technologie- en investeringsconcern schatte de waarde van het bedrijf eerder op 47 miljard dollar.

2 Posts
Red_
0
ja laten we met zijn allen weer investeren in een bedrijf dat geen cent winst maakt.
ik zou iedereen aanraden de documentaire van gisteren op RTL Z terug te kijken over de dotcom-bubbel. Uber past er ook perfect in!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.