Bodemonderzoeker TGS ziet af van databestand PGS

Gepubliceerd op 14 augustus 2020 09:09 | Reacties: 3

Fugro (20 okt)

3,448 +0,624 (+22,10%)

OSLO (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaans-Noorse bodemonderzoeker TGS doet geen nieuw bod op de databibliotheek van zijn Noorse sectorgenoot PGS. Topman Fredrik Amundsen van de concurrent van Fugro heeft dat gezegd nadat een eerder bod was afgewezen. De databibliotheek van de bodemonderzoeker is een van de grootste in de seismische industrie, met moderne 3D-technologie in alle belangrijke gebieden waar olie en gas wordt gewonnen.

Het bod van TGS bedroeg 600 miljoen dollar. Volgens Amundsen nam PGS pas contact op met de branchegenoot vlak voor ze het bod afwezen. "We hadden verwacht dat ze mogelijkheden tot samenwerking zouden willen onderzoeken." TGS zegt nu af te wachten of het PGS lukt herfinanciering te regelen.

3 Posts
MOEdig Voorwaarts
0
"TGS zegt nu af te wachten of het PGS lukt herfinanciering te regelen."

Die databibliotheek t.z.t. uit de boedel kopen is waarschijnlijk een stuk goedkoper; de financiele situatie bij PGS is m.i. nog een stuk slechter dan die bij Fugro.

Vandaar dat ik bij de aankondiging van het bod dacht dat het om een "goed afstemde" reddingsoperatie door "Noren onderling" ging. Naar nu blijkt is daar echter geen sprake van.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.