Handelshoop helpt beurzen vooruit | DeBeurs.nl

Handelshoop helpt beurzen vooruit

Gepubliceerd op 14 sep 2018 om 11:46 | Reacties: 3

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen vrijdag licht vooruit. De hoop dat de Verenigde Staten en China de handelsgesprekken zullen hervatten bleef het beurssentiment ondersteunen. Op het Damrak profiteerde verzekeraar NN Group van een adviesverhoging. Ahold Delhaize kampte daarentegen met een adviesverlaging.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,2 procent hoger op 540,67 punten. De MidKap steeg 0,3 procent tot 778,30 punten. De beursgraadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt stegen tot 0,3 procent.

Verzekeraar NN Group behoorde tot de sterkste stijgers in de AEX met een winst van ruim 2 procent na een adviesverhoging door Bank of America Merrill Lynch. Supermarktconcern Ahold Delhaize sloot de rij met een verlies van 2,6 procent na tegenvallende omzetcijfers van de Amerikaanse branchegenoot Kroger en een adviesverlaging door UBS.

Takeaway

Galapagos daalde 0,3 procent. Het biotechnologiebedrijf begint met een zogeheten Fase 1 studie van zijn programma voor patiënten die kampen met eczeem. Het aandeel Galapagos is deze week zo'n 25 procent in waarde gestegen, mede dankzij positieve ontwikkelingen rond zijn kandidaat-medicijnen en kaspositie.

KPN won 0,7 procent. Het Mexicaanse telecombedrijf América Móvil heeft zijn belang in zijn branchegenoot verkleind van 24,83 procent tot 16,08 procent. In de MidKap ging luchtvaartcombinatie Air France-KLM aan kop met een plus van 2 procent. Maaltijdbestelsite Takeaway stond onderaan met een min van 2 procent.

Zomerweer

In Londen zakte JD Wetherspoon 0,6 procent. De Britse pubketen zag de jaarwinst stijgen mede dankzij het warme zomerweer en het WK-voetbal. De uitbater van meer dan 900 pubs in het Verenigd Koninkrijk en Ierland verwacht wel dat de kosten in het nieuwe boekjaar zullen stijgen.

Investec dikte ruim 9 procent aan. Beleggers reageerden verheugd op de plannen van de Britse financiële dienstverlener om zijn vermogensbeheerdivisie apart naar de beurs te brengen.

Makro

Metro steeg 1,7 procent in Frankfurt. Het Duitse groothandelsconcern zet zijn supermarktketen Real in de etalage. Het moederbedrijf van onder meer Makro stootte eerder al zijn elektronicawinkels MediaMarkt en Saturn af door ze samen naar de beurs te brengen als Ceconomy.

De euro was 1,1703 dollar waard tegen 1,1677 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,4 procent tot 68,85 dollar. Brentolie werd 0,2 procent duurder op 78,30 dollar per vat.

5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
suske wiet
0
Nu heeft men weer meer en meer schrik van schaduw bankieren .
Vooral China .
Maar het zit de ganse wereld rond .
Dus de vraag is in welke mate zijn de tekorten gedekt ?
Onzekere wereld waar we geen zicht op hebben .
Goud had vroeger een waarde als buffer ,maar tegenover goud staat niks meer .
Klinkt misschien negatief .
Ben ik verkeerd met mijn gedachten ?
[verwijderd]
1
Kiadis wint er nog maar eens 9% bij, maar geen woord hierover van de redactie. Dit aandeel is echt wel miskend. Goed bezig jongens (en meisjes).
Arie40
0
quote:

suske wiet schreef op 14 sep 2018 om 11:57:


Nu heeft men weer meer en meer schrik van schaduw bankieren .
Vooral China .
Maar het zit de ganse wereld rond .
Dus de vraag is in welke mate zijn de tekorten gedekt ?
Onzekere wereld waar we geen zicht op hebben .
Goud had vroeger een waarde als buffer ,maar tegenover goud staat niks meer .
Klinkt misschien negatief .
Ben ik verkeerd met mijn gedachten ?


Ik denk dat je goed zit met je gedachten. Laten we tien jaar terugkijken, naar de vorige crises dus. Derivaten staan niet op een balans terwijl ze zeer veel teweeg kunnen brengen. En al die verpakte produkten waarbij zelfs de topmannen niet wisten wat het inhield én hoeveel ze er van hadden. Het schijnt dat nog geen handvol mensen wereldwijd wist van de werkelijke werking, omvang en gevaar van die producten!

Weet je, grote bedrijven, met de banken voorop, zijn to big to fail. Toen én nu. Die gaan gered worden met desnoods al het belastinggeld ter wereld. En dat weten ze dus nemen ze graag veel risico. Want dan heb je de meeste kans schatrijk te worden.

Gewoon al je aandelen verkopen als het fundament in de USA flink gaat afzwakken. Eind 2019 is het waarschijnlijk handig om van de beurs te zijn. Dan zijn die belastingverlagingen in de USA wel uitgewerkt en zijn die aandeleninkopen achter de rug. En dan een half jaar tot een jaar later met 50% korting je aandelen terugkopen. Oja, en het Fvd een kans geven bij de volgende verkiezingen. Al is het alleen maar voor hun visie op de draaideurcultuur van de politiek en bedrijfsleven met Shell en Unilever voorop.En hun voorstel voor het Australische puntentelsysteem aangaande asielzoekers.
100%Marc
1
Volgens John Beijer gaan we dit jaar nog over de 600 punten heen. Als we de beurs in de VS vergelijken met EU beurzen dan zouden we daar allang overheen moeten zijn. EU aandelen blijven ondergewaardeerd. Zeker gezien de stabiele makrocijfers.
Arie40
0
quote:

100%Marc schreef op 14 sep 2018 om 14:20:


Volgens John Beijer gaan we dit jaar nog over de 600 punten heen. Als we de beurs in de VS vergelijken met EU beurzen dan zouden we daar allang overheen moeten zijn. EU aandelen blijven ondergewaardeerd. Zeker gezien de stabiele makrocijfers.


Je hebt gelijk. Zal het een optelsom zijn!?!zuid, noord, west en Oost-Europa hebben elk een heel eigen mentaliteit, geschiedenis en vermogen. Die verdeeldheid die dat oplevert komt niet sterk over. Laat mark Rutte maar mister europa worden. Hij is glad en niet dom. En een zeuro en en neuro lijkt me een goede 2e optie.

Een andere verbetering zou de wetgeving omtrent pensioenfondsen zijn. Die mogen al 10 jaar geen risico te nemen . Koppel hun risicograad aan de groeiprognoses van een land stel ik voor. Duizenden miljarden euro's pensioen geld dat nu niks doet. Wat slecht voor de economie én geen indexering van pensioenen nu omdat er niks verdiend wordt!

Goed werkende ict systemen bij de verschillende overheden kunnen voor minder bureaucratie zorgen, minder papierwerk in de zorg, bij de politie etc.

5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.