'SBM een goed geoliede machine'

Gepubliceerd op 14 november 2019 09:15 |

HAL Trust (17:35)

127,000 +0,600 (+0,47%)

SBM Offshore (17:35)

13,450 +0,250 (+1,89%)

AMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore ontpopt zich tot een goed geoliede machine. Dat concluderen analisten van KBC Securities na de handelsupdate van de oliedienstverlener. Daarbij verhoogde SBM de prognoses voor dit jaar. Kenners van ING hadden onder meer oog voor opmerkingen over de strikte discipline van SBM bij het inschrijven op nieuwe opdrachten.

KBC bestempelde de resultaten van SBM als solide. Daarbij lukt het de onderneming om soepeltjes nieuwe opdrachten binnen te hengelen. Investeringen worden efficiënt geregeld en de opbrengsten van Turnkey stijgen significant. Verder wijst KBC op de focus van SBM op duurzaamheid. Dit wordt voor investeerders een steeds belangrijker aspect.

SBM verhoogde zijn verwachtingen voor het bedrijfsresultaat van meer dan 750 miljoen euro naar circa 800 miljoen euro. Ook de omzetprognose werd weer opwaarts bijgesteld. Dat deed SBM ook al na de publicatie van de halfjaarcijfers.

Bijstelling positief

ING noemde de bijstelling van de prognose positief, maar niet geheel verrassend. De bank hanteert een koopadvies op SBM met een koersdoel van 20 euro. Ook KBC blijft bij zijn koopadvies voor SBM met een koersdoel van 22 euro.

Het aandeel noteerde donderdag na krap een uur handelen 1,9 procent hoger op 16,59 euro.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.