Onzekerheid handelsdeal drukt op beurzen

Gepubliceerd op 14 november 2019 11:58 |

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen bleven donderdag dicht bij huis. Berichten dat de gesprekken tussen de Verenigde Staten en China over een voorlopige handelsdeal zijn vastgelopen zorgden voor terughoudendheid. Op het Damrak werden de kwartaalcijfers van verzekeraar NN Group en maritiem dienstverlener SBM Offshore goed ontvangen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur een fractie lager op 597,42 punten. De MidKap bleef vlak op 897,06 punten. Parijs won 0,1 procent. Frankfurt daalde 0,1 procent ondanks dat de Duitse economie in het derde kwartaal een recessie wist te vermijden. Londen zakte 0,4 procent na een onverwachte daling van de Britse winkelverkopen.

NN Group behoorde tot de kopgroep in de AEX met een plus van 2 procent. Volgens de verzekeraar liep het resultaat bij de levensverzekeringen in Nederland afgelopen kwartaal terug, maar werd over de gehele linie wel goed gepresteerd. Staalconcern ArcelorMittal sloot de rij met een verlies van 1,9 procent. Shell (min 1,1 procent) noteerde ex dividend.

Daimler

In de MidKap won SBM Offshore 1,8 procent. De maritiem dienstverlener heeft een sterk kwartaal achter de rug en schroefde zijn verwachtingen voor dit jaar opnieuw op. Kabel- en telecomconcern Altice Europe zakte 1 procent na een handelsbericht. De Franse concurrent Bouygues, die ook met resultaten kwam, won 1,9 procent in Parijs.

Daimler raakte 3 procent kwijt in Frankfurt. De Duitse autobouwer waarschuwde tijdens een investeerdersdag voor winstdruk in de komende jaren en kondigde verdere kostenmaatregelen aan. Henkel zakte 1,6 procent in Frankfurt. Het levensmiddelenconcern zag de kwartaalwinst dalen.

Olieprijzen

In Brussel won KBC 2,6 procent na positieve resultaten van de Belgische bank. In Londen viel de handelsupdate van modehuis Burberry (plus 5 procent) in de smaak. Qiagen steeg 11 procent in Frankfurt. Volgens persbureau Bloomberg overweegt het Amerikaanse Thermo Fisher Scientific een overname van het Nederlandse biotechbedrijf.

De euro was 1,1001 dollar waard tegen 1,1005 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1 procent duurder op 57,68 dollar. De prijs van Brentolie steeg 1,2 procent tot 63,08 dollar per vat.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.