Lagere koersen op beurzen Europa

Gepubliceerd op 14 november 2019 15:56 | Reacties: 4 | Onderwerpen: Europa 

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen donderdag overwegend omlaag. Berichten dat de gesprekken tussen de Verenigde Staten en China over een voorlopige handelsdeal zijn vastgelopen, zorgden voor terughoudendheid. Op het Damrak werden de kwartaalcijfers van onder meer verzekeraar NN Group en maritiem oliedienstverlener SBM Offshore verwerkt.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel 0,2 procent lager op 596,66 punten. De MidKap zakte 0,3 procent tot 894,15 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt en Londen leverden tot 0,4 procent in. Parijs was vrijwel vlak.

NN steeg in de AEX 0,6 procent. Volgens de verzekeraar liep het resultaat bij de levensverzekeringen in Nederland afgelopen kwartaal terug, maar werd over de gehele linie wel goed gepresteerd. Tankopslagbedrijf Vopak was koploper bij de hoofdfondsen met een winst van 3,5 procent. Grootste daler was biotechnoloog Galapagos met een min van 2,5 procent.

Ddaimler

In de MidKap won SBM Offshore ruim 2 procent. De oliedienstverlener heeft een sterk kwartaal achter de rug en schroefde zijn verwachtingen voor dit jaar opnieuw op. Kabel- en telecomconcern Altice Europe zakte 4 procent na een handelsbericht en was daarmee de grootste daler bij de middelgrote fondsen. De Franse concurrent Bouygues, die ook met resultaten kwam, won 0,8 procent in Parijs.

Daimler raakte 3,4 procent kwijt in Frankfurt. De Duitse autobouwer waarschuwde tijdens een investeerdersdag voor winstdruk in de komende jaren en kondigde verdere kostenmaatregelen aan. Henkel won 0,4 procent in Frankfurt, ondanks een lagere winst voor het consumentenproductenconcern.

Burberry

In Brussel won KBC 2 procent na positieve resultaten van de Belgische bank. In Londen viel de handelsupdate van modehuis Burberry (plus 2,5 procent) in de smaak. Qiagen steeg 12 procent in Frankfurt. Volgens persbureau Bloomberg overweegt het Amerikaanse Thermo Fisher Scientific een overname van het Nederlandse biotechbedrijf.

De euro was 1,1001 dollar waard tegen 1,1005 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,8 procent duurder op 57,60 dollar. De prijs van Brentolie steeg 1 procent tot 62,99 dollar per vat.

4 Posts
Matthijs1975
0
Zie ook geen aanleidingen om daar fors doorheen te breken. Het is wachten op goed nieuws om dit te bewerkstelligen....
De Rijdende Rechter
0
Als ik niet beter wist, dan zou ik zeggen dat het een grote voorstelling is met als enige doel : dikke winst maken op de golven van de beurs ....welke bij één persoon vooraf bekend zijn..... dit zou ook een plausibele reden kunnen zijn waarom ze al deze BS van hem accepteren ..... betrokken willen worden in deze schaamteloze voorkennis-scam

Ik zeg dit natuurlijk niet ;) maar ventileer mijn gedachte van eventuele mogelijkheden......
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.