Wall Street gaat iets omlaag

Gepubliceerd op 14 november 2019 19:33 | Reacties: 2

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag licht in het rood. Beleggers op Wall Street bogen zich over cijfers van onder meer de fabrikant van netwerkapparatuur Cisco Systems en supermarktgigant Walmart. Ook bleef de aandacht uitgaan naar de ontwikkelingen rond de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,1 procent lager op 27.751 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent tot 3092 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor eveneens 0,1 procent, tot 8471 punten.

President Jerome Powell van de Federal Reserve ging donderdag door met zijn verklaring aan het Amerikaanse Congres. Op woensdag zei hij al de rente op het huidige niveau te willen houden. De economie voelt volgens hem nog niet het volledige effect van de renteverlagingen van de afgelopen maanden.

Handelsoverleg

Het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China hield de markt nog altijd in de greep. De economische grootmachten proberen op één lijn te komen over de inkoop van Amerikaanse landbouwproducten door China. Verder mag Amerikaans pluimvee per direct China binnenkomen, nadat de restricties opgeheven zijn.

De onzekere handelssituatie zat Cisco vorig kwartaal tegen. Het concern meldde troebele verkoopuitzichten. Steeds meer klanten stellen hun aankopen uit als gevolg van de handelsoorlog. Het aandeel Cisco ging 7,7 procent omlaag.

Uber

Walmart leverde een eerdere koerswinst in en zakte 0,2 procent. De winkelketen verhoogde de financiële verwachtingen voor het hele jaar. De stijgende lijn in de onlineverkopen zorgde voor een hogere omzet in het voorbije kwartaal.

Uber Technologies, het bedrijf achter de taxi-app, werd 2 procent lager gezet. Volgens de Amerikaanse staat New Jersey moet Uber 650 miljoen dollar aan achterstallige belastingen betalen voor zijn chauffeurs. Levensmiddelenconcern Kraft Heinz moest een verlies van ruim 7 procent slikken door een afwaardering van het beleggingsadvies naar verkopen door Goldman Sachs.

De euro was 1,1021 dollar waard tegen 1,1016 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent goedkoper op 56,89 dollar. De prijs van Brentolie daalde licht tot 62,34 dollar per vat.

2 Posts
Kaviaar
0
Het was mooi om te zien gisteren hoe de Republikeinen, ondanks bewijs, onverstoord de andere kant op blijven kijken en net doen alsof een president mag doen wat Trump heeft gedaan. Precies zoals Trump zelf ook is. Ik hoop dat het volk zijn ogen eens opent voor deze ordinaire en louche zakenman met een hoop gebral, maar de staatschuld alleen maar fors hoger is sinds hij in het Witte Huis zit.

Zijn rijke vrienden zijn ondertussen nog rijker geworden. Dat moet ik Trump nageven, hij zorgt buitengewoon goed voor de rijke elite incluis zijn familie.
het zwaard
0
Als hij maar geen voetballer wordt, ze schoppen hem misschien half dood. Maar liever dat nog dan een bord van 'n zakenman, want daar wordt ie alleen maar slechter van.( Boudewijn De Groot)
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.