Beperkte bewegingen op Wall Street

Gepubliceerd op 14 november 2019 22:13 |

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met zeer kleine koersuitslagen gesloten. Beleggers op Wall Street bogen zich over cijfers van onder meer de fabrikant van netwerkapparatuur Cisco Systems en supermarktgigant Walmart. Ook bleef de aandacht uitgaan naar de ontwikkelingen rond de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog.

De Dow-Jonesindex eindigde vrijwel vlak op 27.781,96 punten. De brede S&P 500 won 0,1 procent tot 3096,64 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq zakte licht tot 8479,02 punten.

President Jerome Powell van de Federal Reserve ging donderdag door met zijn verklaring aan het Amerikaanse Congres. Op woensdag zei hij al de rente op het huidige niveau te willen houden. De economie voelt volgens hem nog niet het volledige effect van de renteverlagingen van de afgelopen maanden.

Handelsoverleg

Het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China hield de markt nog altijd in de greep. De economische grootmachten proberen op één lijn te komen over de inkoop van Amerikaanse landbouwproducten door China. Verder mag Amerikaans pluimvee per direct China binnenkomen, nadat de restricties opgeheven zijn.

De onzekere handelssituatie zat Cisco vorig kwartaal tegen. Het concern meldde troebele verkoopuitzichten. Steeds meer klanten stellen hun aankopen uit als gevolg van de handelsoorlog. Het aandeel Cisco ging ruim 7 procent omlaag.

Uber

Walmart zakte 0,3 procent na eerder op winst te hebben gestaan. De winkelketen verhoogde de financiële verwachtingen voor het hele jaar. De stijgende lijn in de onlineverkopen zorgde voor een hogere omzet in het voorbije kwartaal.

Uber Technologies, het bedrijf achter de taxi-app, werd 2,7 procent lager gezet. Volgens de Amerikaanse staat New Jersey moet Uber 650 miljoen dollar aan achterstallige belastingen betalen voor zijn chauffeurs. Levensmiddelenconcern Kraft Heinz moest een verlies van 7 procent slikken door een afwaardering van het beleggingsadvies naar verkopen door Goldman Sachs.

De euro was 1,1020 dollar waard tegen 1,1016 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent goedkoper op 56,89 dollar. De prijs van Brentolie steeg licht tot 62,39 dollar per vat.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.