Huis VS stuurt aanklachten tegen Trump naar Senaat | DeBeurs.nl

Huis VS stuurt aanklachten tegen Trump naar Senaat

Gepubliceerd op 15 januari 2020 20:09 | Reacties: 12 | Onderwerpen: Donald Trump  Verenigde Staten 

WASHINGTON (AFN/RTR/AFP) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stuurt de aanklachten tegen president Donald Trump naar de Senaat. Afgevaardigden in het door Democraten gedomineerde Huis stemden daar met 228 tegen 193 stemmen mee in.

De Democraten beschuldigen Trump van machtsmisbruik en belemmering van het Congres. Hij zou Oekraïne hebben gevraagd een onderzoek in te stellen naar zijn politieke rivaal Joe Biden. Het Witte Huis weigerde daarna getuigen en documenten beschikbaar te stellen aan parlementariërs die dat onderzochten.

Voorzitter Nancy Pelosi van het Huis maakte eerder op de dag bekend wie als aanklagers gaan optreden in het afzettingsproces. De Democraat Adam Schiff komt aan het hoofd te staan van het zevenkoppige team van zogeheten impeachmentmanagers.

Vrijspraak verwacht

Het Witte Huis verwacht dat Trump in de Senaat snel zal worden vrijgesproken, zegt een anonieme regeringsfunctionaris. "Ik denk dat het erg onwaarschijnlijk is dat het langer gaat duren dan twee weken." In de Senaat heeft de Republikeinse partij van Trump de meeste zetels. De senatoren gaan in het proces optreden als juryleden.

Het Amerikaanse Congres heeft nog nooit een president afgezet. Richard Nixon besloot tijdens het Watergateschandaal zelf op te stappen. Pogingen Bill Clinton en Andrew Johnson uit hun ambt te zetten via een afzettingsproces mislukten. Het kwam in de Senaat niet tot een veroordeling.

De aanklachten tegen Trump worden naar verwachting op donderdag voorgelezen in de Senaat. Daar is een tweederdemeerderheid nodig om hem te veroordelen. De president noemt het proces een "heksenjacht" door politieke tegenstanders.

19 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
san marco
0
Weinig kans van slagen. Gaat Bernie geen goed doen tijdens campagnes.

Democraten hebben de laatste 6 jaar het niet.. Eerst Clinton intern killen met Bernie en nu op Trump jagen.
Lepre Chaun
0
Trump is werkelijk de allerbeste President aller tijden ooit in de V.S.
AmaZinG gewoon .
En zijn beeltenis zal zelf,s op Mount Rushmore gebeiteld worden.
jelmas1
0
suske wiet
0
Met de ondertekening van het mini akkoord haalt hij een steunt uit voor de boeren in Amerika ten nadelen van ander landen .
Alles draait om de verkiezingen .
Als nu de aanklachten nog weg vallen en de Chinezen goed in het oog houden of ze hun beloften nakomen is alleen maar in zijn voordeel .
De beurzen zullen weinig reactie vertonen .
Kaviaar
0
quote:

Lepre Chaun schreef op 15 januari 2020 20:35:


Trump is werkelijk de allerbeste President aller tijden ooit in de V.S.
AmaZinG gewoon .
En zijn beeltenis zal zelf,s op Mount Rushmore gebeiteld worden.


Gauw verhuizen dan Lepre Chaun.
Of krijg je steekpenningen van Trump om hem in een positief daglicht te zetten ? ;-))

Het is en blijft een zakenman, geen echt hart voor mensen wat een president behoort te hebben.
Het is en blijft een olifant in een porseleinkast met z'n "manieren".
Kaviaar
0
quote:

jelmas1 schreef op 15 januari 2020 20:44:


Meesterzet Nancy Pelosy het varken wordt geslacht en schaakmat gezet .....


Ik vind de timing wel goed uitgekozen.
Trumps triomf met z'n mini deal en nu de aanklachten door naar de senaat. Als ze hem vrijspreken dan kan je daaruit concluderen dat alle Republikeinen verrot in elkaar steken en dat een president alles mag en kan doen, omdat de kliek hem blijft steunen.

Als er niets aan de hand zou zijn, had Trump zijn belastingpapieren gewoon kunnen geven, net als alle andere presidenten gedaan hebben. Daaruit kan je genoeg opmaken.

En dan over de top, liefdadigheidsgeld gebruiken voor hemzelf. Toppunt van arrogantie en eigen ik telt alleen.
Knight V
1
Kaviaar
0
quote:

Eugen III schreef op 15 januari 2020 20:54:


zelfde gold voor democraten bij Clinton impeachment, Kaviaar


Die deed ook wat niet kon, maar is niet te vergelijken met wat Trump allemaal doet, wat niet kan en mag.
Ophoopvanzegen
2
Trump is de beste, nl kan nog heel veel van hem leren. Veeel te weinig huizen in nl, veeel te veeel boeren in nl , veeeeel te veeel buitenlanders in nl. Europa veeeeeel te duur.
Kaviaar
1
quote:

Ophoopvanzegen schreef op 15 januari 2020 22:08:


Trump is de beste, nl kan nog heel veel van hem leren. Veeel te weinig huizen in nl, veeel te veeel boeren in nl , veeeeel te veeel buitenlanders in nl. Europa veeeeeel te duur.


De EU regelt de opvang van asielzoekers, maar er zitten ook veel gelukszoekers bij die niet uit een oorlogsgebied komen??.
En als ze eenmaal hier zijn, worden ze niet meer terug gestuurd, ondanks dat een land van herkomst niet in oorlog verkeert? Daarom werkt het niet.
Don E.
0
Trump is het prototype van een kwaadaardige narcist. Al zijn acties zijn er mede op gericht om zichzelf op de borst te kunnen kloppen. Zijn leiderschap is een farce. Zijn uitgelokte handelsoorlog met China ligt in het verlengde van zijn vroegere opvattingen over zaken doen. Als China klaar is komt Europa aan de beurt. Tenzij de boeren, burgers en buitenlui hem geen tweede termijn gunnen. Maar daar ben ik nog niet zo zeker van. Het blijven Amerikanen......
WijHetVolk
0
quote:

suske wiet schreef op 15 januari 2020 20:44:


Met de ondertekening van het mini akkoord haalt hij een steunt uit voor de boeren in Amerika ten nadelen van ander landen .
Alles draait om de verkiezingen .
Als nu de aanklachten nog weg vallen en de Chinezen goed in het oog houden of ze hun beloften nakomen is alleen maar in zijn voordeel .
De beurzen zullen weinig reactie vertonen .


Wat de Amerikaanse boeren gaan leveren aan China is extra. Gesloten contracten met "andere landen" blijven bestaan of worden uitgebreid.
Dit zou jij ook doen. Je neemt geen risico met voedsel en zeker niet als het om Chinezen gaat. Liever te veel dan overgeleverd te zijn aan een onbetrouwbare "partner"

Er is nog nooit een Amerikaanse president gevallen door een impeachment. Daar zijn de VS veel te corrupt voor.

Jij doet net alsof die Chinezen nu bibberend van angst onder de keukentafel zitten. Je zou je eens wat meer moeten verdiepen in de Chinese cultuur/geschiedenis. Je zou dan weten dat die Chinezen al het nodige meegemaakt hebben. En ik garandeer je dat ze hun diner belangrijker vinden dan whatever DT ook maar kan bedenken.

Volledigheidshalve: Ben ik pro Chinees? Nee, maar China is hard op weg de toekomst te worden en het Chinese leiderschap gaat de aankomende tijd meer en meer invloed krijgen in ons dagelijks leven. (En het maakt niet uit of we het er wel/niet mee eens zijn en of we het wel/niet willen)

Kunnen wij er iets aan doen? Nee, onze sterkste "lijder" van het vrije westen Donald Trump is een volslagen idioot en staat volledig buiten de realiteit.
Debo
0
quote:

WijHetVolk schreef op 15 januari 2020 22:35:


[...]


Volledigheidshalve: Ben ik pro Chinees? Nee, maar China is hard op weg de toekomst te worden en het Chinese leiderschap gaat de aankomende tijd meer en meer invloed krijgen in ons dagelijks leven. (En het maakt niet uit of we het er wel/niet mee eens zijn en of we het wel/niet willen)

Kunnen wij er iets aan doen? Nee, onze sterkste "lijder" van het vrije westen Donald Trump is een volslagen idioot en staat volledig buiten de realiteit.

daarom kan wat NEO's waarschijnlijk wel eens wat opleveren.....
Banana
0
Toch zielig dat Amerika zo verdeeld is tussen democraten en republikeinen. Alleen al qua berichtgeving, er is praktisch geen nieuwszender dat onpartijdig en objektief is. Alles gaat alleen via partij politieke lijnen. Zelfs bij verkiezing van een opperrechter, die Kavanaugh, is alles verdeeld volgens parijlijnen. Walgelijk gewoonweg. Geen eigen logisch denken meer mogelijk.
Een president heeft vaak slechte, wat minder slechte doch ook goede punten.
Verblind door partij propaganda , zijn velen alleen in staat om of de standpunten van Democraten in te nemen of die van republikeinen.
China voert 500 miljard dollar uit naar amerika en andersom amerika slechts 100 miljard. En dat al jaren en jaren. Eigenlijk gek dat Obama er niks tegen deed. Gewoon logisch denken. Logisch dat een keertje iemand zegt: he, dat is scheef. En dat probeert recht te trekken. Als het een democraat was geweest dan waren de democraten waarschijnlijk stil.
Maar iedereen kan denken zoals die wil. Als de argumentatie maar een beetje klopt.

Knight V
2
quote:

Banana schreef op 16 januari 2020 07:10:


Toch zielig dat Amerika zo verdeeld is tussen democraten en republikeinen. Alleen al qua berichtgeving, er is praktisch geen nieuwszender dat onpartijdig en objektief is. Alles gaat alleen via partij politieke lijnen. Zelfs bij verkiezing van een opperrechter, die Kavanaugh, is alles verdeeld volgens parijlijnen. Walgelijk gewoonweg. Geen eigen logisch denken meer mogelijk.
Een president heeft vaak slechte, wat minder slechte doch ook goede punten.
Verblind door partij propaganda , zijn velen alleen in staat om of de standpunten van Democraten in te nemen of die van republikeinen.
China voert 500 miljard dollar uit naar amerika en andersom amerika slechts 100 miljard. En dat al jaren en jaren. Eigenlijk gek dat Obama er niks tegen deed. Gewoon logisch denken. Logisch dat een keertje iemand zegt: he, dat is scheef. En dat probeert recht te trekken. Als het een democraat was geweest dan waren de democraten waarschijnlijk stil.
Maar iedereen kan denken zoals die wil. Als de argumentatie maar een beetje klopt.




Je moet een land niet straffen omdat ze meer exporteren.
Je moet jezelf afvragen waarom het land meer invoert. Misschien komt het omdat de Amerikanen op de pof leven of misschien door andere landen uit te buiten omdat ze zo lekker goedkoop produceren. Amerikanen voeren meer handel in, maar ze zijn echt niet het slachtoffer want door de invoer zijn ze rijk geworden. Dus zelfs door de mismatch is Amerika de grootste economie sinds decennia. Hoe kan dit ?

Nu is de vraag, hoe zijn zij rijk geworden ??
Eerlijke handel ??
Geen subsidie ???
Geen fraude of gesjoemel (Boeing) met regels ?
Geen gesjoemel met derivaten bij Am.banken?
Oorlogje spelen misschien ?
Waarom komt patentoorlog voortdurend in Amerika voor ? Zijn zij misschien begonnen met intellectuele inbreuk ? Advocaten verdienen hun brood hiermee.

Je mag wat zeggen over de Chinezen, maar de Amerikanen zijn geen heilige.

De handelsoorlog heeft bewezen dat Amerika de onderdrukker is die rijk is geworden door andere landen uit te buiten.

China wordt door angst zwart gemaakt omdat wij pro kamp Amerika zijn, maar de kwade genius ligt in Amerika.

Zijn wij de ellende van de financiele crises in 2008 vergeten ??
Was in Amerika begonnen.







19 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.