IMF roept overheden op tot nog meer steunuitgaven

Gepubliceerd op 15 januari 2021 17:42 | Reacties: 9 | Onderwerpen: IMF 

MOSKOU (ANP/RTR) - Overheden wereldwijd moeten nog meer uitgaven doen om de economie te steunen tegen de coronacrisis. Dat zei topvrouw Kristalina Georgieva van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) op een economisch forum in Rusland.

"Ik blijft pleiten voor monetair en fiscaal beleid om te voorkomen dat de economie instort in een tijd dat we opzettelijk productie en consumptie beperken", zei de IMF-directeur. Ze gaf verder aan dat een aanpak op internationaal niveau de beste manier is om de groei te stimuleren. Georgieva gaf daarnaast aan dat het IMF vorig jaar aan 83 landen financiële steun heeft gegeven.

Het IMF had eerder al gezegd dat het herstel van de wereldeconomie wordt afgeremd door de opleving van het coronavirus en de nieuwe lockdowns in veel landen tegen de virusuitbraak.

10 Posts
IceBear1
0
Dus we krijgen globaal het Japanse scenario. Over de 90% staatsschuld van gdp is MMT gedoemd te eindigen in een permanente depressie, of een voortijdige great reset. Proost!
Studentenrekening
3
Toch zou ik het hier ook wel eens willen zien. 1600 euro belastingvrij voor iedereen die minder dan 60k per jaar verdiend.
Mijn Vriend
0
Dat kunnen Samsung , Apple etc toch niet meer bijhouden, ze kunnen toch niet maandelijks een nieuw topmodel introduceren, en die arme werknemers in Azie maar overtijd maken, maar dat zal het IMF een worst zijn.
De fiets
2
Blaas de bubbel nog wat verder op. Wie gaat de prijs uiteindelijk betalen van het gratis geld? Onrealistisch beeld als je het mij vrij. Het kapitalisme viert al hoogtij. Een gezonde tijdelijke afkoeling van de economie is niks mis mee.
MFCons
2
quote:

Studentenrekening schreef op 15 januari 2021 17:58:


Toch zou ik het hier ook wel eens willen zien. 1600 euro belastingvrij voor iedereen die minder dan 60k per jaar verdiend.


Oh, Rutte wil die belofte vast wel WEER doen :)
drooglegging
0
Maandag of dinsdag de aankondiging, misschien wel naar 100% afdekking op de NOW, TVL, TOZO of misschien wel compleet nieuwe namen omdat we inmiddels een jaar verder zijn.

WRF: Wiebes Recovering Fund.

MOP: Money Overshoot Programm.

RML: Ruttes Money Laundring.

NCI: Natural Cost Income.

Andere suggesties zijn ook welkom.

Het traject/experiment naar een basisinkomen ligt op schema, iedereen moet minimaal een basis van 1300 euro per maand hebben om de piramide te voeden, Vadertje Staat krijgt immers geld toe op elk miljard euro dat ze uit de markt trekken, een winstgevend business model! wat zie ik fout?
DerksVisie
0
Enige logische reactie. Wanneer wij (lees: centrale banken) de dollar niet willen laten vallen moeten we net zo veel geld spenderen als de Amerikanen. Anders snij je jezelf ernstig in de vingers.
Ger1948
0
Aangezien we toch wereldwijd met geld stooien, is de beste oplossing om iedereen een printertje te schenken zodat men zelf het geld kan printen. Probleem opgelost.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.