'Cijfers ForFarmers stellen teleur'

Gepubliceerd op 15 augustus 2019 09:31 | Reacties: 2

ForFarmers (17:35)

5,710 +0,010 (+0,18%)

AMSTERDAM (AFN) - De halfjaarcijfers van veevoerbedrijf ForFarmers stellen teleur. Dat constateren analisten van KBC Securities. Zij wijzen onder meer op de aanhoudende onzekerheid rondom de brexit en internationale handelsspanningen. Daarbij zullen de beweeglijkheid van ruwe grondstofprijzen en wisselkoersen waarschijnlijk doorzetten.

Hoewel teleurstellend, waren de resultaten volgens de kenners wel zoals verwacht. Positief is wel dat ForFarmers zijn inkoopprocedures tegen het licht heeft gehouden en heeft aangescherpt. Ook het feit dat er door het bedrijf niet opnieuw wordt gewaarschuwd voor hogere logistieke kosten wordt door KBC gewaardeerd. De prognose van de onderneming, dat de onderliggende winst en het onderliggende bedrijfsresultaat dit jaar lager zal zijn dan vorig jaar, is "geen verrassing".

KBC hanteert een hold-advies op het aandeel ForFarmers en een koersdoel van 7,50 euro. Het aandeel ForFarmers stond donderdag omstreeks 09.25 uur 2,7 procent lager op 6,42 euro.

2 Posts
Sarlat
0
Mooie laage koers!!lekker inkopen doen, en rustig afwachten tot het voerinkoop contract afloopt. Op naar de 12 euro!!
JosBouma
0
Dat zou natuurlijk fantastisch zijn als dit aandeel dat niveau weer weet te bereiken.Deze week komt men met de kwartaalcijfers, altijd weer een spannend moment.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.