Winkels zetten meer om

Gepubliceerd op 15 november 2019 06:51 |

DEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft in september meer omgezet dan een jaar eerder. Zowel de foodsector als de non-foodsector wist hogere opbrengsten in de boeken te zetten. Ook online nam de omzet toe.

In september werd in totaal 4,6 procent meer omgezet dan een jaar terug. Het verkoopvolume was 3,1 procent hoger. In de non-foodsector realiseerden winkels in meubels en woninginrichting en winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren de grootste omzetstijging. Iets kleiner was de omzetgroei bij de kledingwinkels, de winkels in schoenen en lederwaren en de drogisterijen.

Ook de omzet van winkels in consumentenelektronica en witgoed en de winkels in recreatie-artikelen lag hoger dan een jaar eerder. In totaal dikte de omzet in de non-foodsector met 4,4 procent aan.

De winkels in voedings- en genotmiddelen zagen een groei van de opbrengsten met 1,1 procent op jaarbasis. De omzetgroei van de supermarkten was 1,5 procent, de omzet van de speciaalzaken was 2 procent lager dan een jaar eerder. De online omzet was in september bijna 22 procent hoger dan een jaar terug, zo constateerde het CBS.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.