Topman Van Dijkhuizen verlaat ABN AMRO | DeBeurs.nl

Topman Van Dijkhuizen verlaat ABN AMRO

Gepubliceerd op 16 jun 2019 om 19:26 | Reacties: 2 | Onderwerpen: banken 

ABN AMRO BANK N.V. (16 nov)

16,650 +0,150 (+0,91%)

AMSTERDAM (AFN) - Topman Kees van Dijkhuizen van ABN AMRO verlaat de bank. Zijn huidige termijn duurt tot 12 april volgend jaar en hij wil die termijn niet verlengen.

In een verklaring van de bank zegt Van Dijkhuizen: ''Voor de komende tijd ben ik volledig gecommitteerd om de strategie en purpose van de bank samen met de medewerkers en klanten verder te versnellen om daarna met alle vertrouwen het stokje door te geven.''

Voorzitter Tom de Swaan van de raad van commissarissen zegt trots te zijn op de resultaten die Van Dijkhuizen bereikte. ''De bank staat er goed voor en is op koers om de financiële doelstellingen te halen. We kijken ernaar uit om de goede samenwerking voort te zetten en om de komende tijd verdere stappen te maken.”

NIBC

De opvolger van Van Dijkhuizen hoeft niet per se vanuit ABN te komen. De raad van commissarissen gaat binnen en buiten de bank op zoek.

Van Dijkhuizen werd in 2013 financieel directeur bij ABN en trad drie jaar later aan als topman. Daarvoor was hij financieel verantwoordelijk voor de Haagse zakenbank NIBC. Hij werkte eerder op verschillende posten bij de ministeries van Financiën en Economische Zaken.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Makita
0
Toch veel schandalige dossiers niet afgerond. We noemen een Euribor hypotheek en de derivaten-swaps...
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.