'Vooral bedrijfsresultaat Heineken valt tegen'

Gepubliceerd op 16 juli 2020 09:37 | Reacties: 2 | Onderwerpen: levensmiddelen 

Heineken (23 okt)

81,160 +1,680 (+2,11%)

AMSTERDAM (AFN) - Bij de voorlopige handelsupdate van Heineken viel met name het bedrijfsresultaat in negatieve zin op. Dat concluderen kenners van KBC Securities in een reactie.

Heineken wordt hard geraakt als gevolg van de coronacrisis die de bierverkopen duidelijk in de weg zitten. Volgens KBC viel de daling qua volumes nog wel mee. Bij de omzetontwikkelingen was, met de daling van de prijs per hectoliter, wel sprake van een onverwachts negatief effect.

De lockdowns in verschillende landen waar horeca gesloten bleef, deden het bedrijf geen goed. Doorgaans geldt voor cafés en restaurants dat Heineken een hogere marge haalt.

Dieptepunt

Volgens KBC is Heineken het dieptepunt van de crisis wel voorbij. Zeker omdat, ondanks mogelijke nieuwe besmettingspieken, regeringen naar verwachting niet meer tot volledige lockdowns zullen overgaan. Dit is goed nieuws voor de bierconsumptie in de toekomst.

ING noemt de onaangekondigde handelsupdate "optisch een winstwaarschuwing". Die waarschuwing zal drukken op de beurskoers van Heineken, zo is de verwachting.

KBC handhaafde zijn advies accumulate op Heineken, gelet ook op prestaties in het verleden en het gegeven dat de crisis tijdelijk is. Het koersdoel werd met 5 euro verlaagd tot 90 euro. ING blijft bij zijn hold-advies en koersdoel van 75,47 euro. Het aandeel Heineken stond donderdag omstreeks 10.40 uur 2,5 procent lager op 84,44 euro.

3 Posts
baloub1
0
Heineken heeft er even een afschrijving ingedaan. Handig om dat nu zo te doen. Een nettoverlies handig voor de belastingen.
ChrisHuisintveld
0
De bierliefhebber laat zijn biertje niet staan,ook niet als de horeca op zijn gat ligt.Het bedrijf heeft in het eerste halfjaar schoonschip gemaakt,het tweede halfjaar gaat er beter uitzien en vergeet niet dat het alcohol vrije bier aan een opmars bezig is.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.