Beurzen lager richting ECB-besluit

Gepubliceerd op 16 juli 2020 11:48 | Reacties: 2

AEX (17:43)

558,46 -4,59 (-0,82%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten donderdag verliezen zien. Beleggers namen gas terug na de recente opmars en keken vooral uit naar de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB), die later op de dag bekend worden gemaakt. Op het Damrak stond het aandeel Heineken onder druk na een winstalarm van de bierbrouwer.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 1,1 procent in het rood op 571,51 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 769,75 punten. De beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs gingen tot 0,8 procent omlaag.

Techinvesteerder Prosus was de grootste daler in de AEX met een verlies van 3,5 procent. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield voerde schaarse stijgers aan met een plus van 1,1 procent.

Heineken

Heineken zakte 2,6 procent. De brouwer heeft duidelijk last van de coronacrisis. Door de sluiting van de horeca verkocht Heineken niet alleen minder bier, maar in doorsnee ook tegen een lagere prijs. Het bedrijf leed een verlies van 300 miljoen euro in de eerste jaarhelft en schreef 550 miljoen euro af op bezittingen. Sinds het dieptepunt in april is volgens de brouwer al wel weer sprake van herstel.

Bij de middelgrote bedrijven sloten biotechnologiebedrijf Pharming en industrieel toeleverancier Aalberts de rij met minnen van rond 1,9 procent. Vastgoedbedrijf Eurocommercial Propeties ging aan kop met een plus van dik 2 procent.

Zalando

In Frankfurt dikte Zalando 3 procent aan. De Duitse webwinkel heeft naar eigen zeggen een zeer sterk tweede kwartaal gedraaid en is positiever gestemd over zijn resultaten voor heel 2020. Het bedrijf rekent nu op een hogere winst dan eerder gedacht doordat mensen meer onlinewinkelen door de coronapandemie.

Richemont raakte ruim 5 procent kwijt in Zürich. De verkoop van luxehorloges en juwelen van het Zwitserse concern is het afgelopen kwartaal bijna gehalveerd ten opzichte van een jaar geleden. De eigenaar van juwelenmerk Cartier en horloge- en pennenmaker Montblanc waarschuwde eerder al dat de coronacrisis een enorme impact zou hebben.

De euro noteerde op 1,1393 dollar tegenover 1,1418 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,3 procent goedkoper op 40,68 dollar. Brentolie daalde 0,8 procent in prijs tot 43,40 dollar per vat.

2 Posts
Pieter Vandewalle
0
Lager naar een ECB besluit toe... strange... Nu, we zijn natuurlijk Amerika niet, waar de beurzen dagen aan een stuk stijgen op extra stimulushoop, renteverlagingen, repo-depannages, opkoopprogramma's allerhande.
havik of duif
2
Dit kan de reden niet zijn, iedereen weet dat er niets gaat veranderen en dat alles blijft zoals het nu is, de ECB wacht wat de Europese commissie weet te bereiken met hun mogelijke steunpakket van 750 miljard. Zodra de koersen opveren wordt dat de volgende dag weer teniet gedaan. Amerika dicteert en wij volgen slaafs.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.