J&J voelt uitstel reguliere ziekenhuisoperaties in resultaat

Gepubliceerd op 16 juli 2020 13:52 | Reacties: 2

NEW BRUNSWICK (AFN/RTR) - Medisch concern Johnson & Johnson (J&J) heeft in het afgelopen kwartaal minder omzet en winst in de boeken gezet. De Amerikaanse onderneming verkocht met name minder medische apparatuur, omdat ziekenhuizen wereldwijd veel reguliere operaties hadden uitgesteld wegens de coronapandemie.

De omzet in het tweede kwartaal daalde daardoor op jaarbasis met bijna 11 procent tot 18,3 miljard dollar, waarbij de omzet uit medische hulpmiddelen met bijna een derde afnam. De nettowinst bedroeg 3,6 miljard dollar, wat een daling van ruim 35 procent is ten opzichte van een jaar eerder. Over de aangepaste winst in heel 2020 werd J&J juist positiever.

J&J is één van de farmaceuten die werkt aan een coronavaccin. Tests van het middel met mensen beginnen deze maand. Mocht het vaccin worden goedgekeurd, dan wil J&J het zonder winstoogmerk aanbieden ter bestrijding van de pandemie, zei topman Alex Gorsky.

4 Posts
2020-1
0
Het klinkt zo mooi:
J&J is één van de farmaceuten die werkt aan een coronavaccin. Tests van het middel met mensen beginnen deze maand. Mocht het vaccin worden goedgekeurd, dan wil J&J het zonder winstoogmerk aanbieden ter bestrijding van de pandemie.
Jopie1962
0
quote:

2020-1 schreef op 16 juli 2020 14:03:


Het klinkt zo mooi:
J&J is één van de farmaceuten die werkt aan een coronavaccin. Tests van het middel met mensen beginnen deze maand. Mocht het vaccin worden goedgekeurd, dan wil J&J het zonder winstoogmerk aanbieden ter bestrijding van de pandemie.


Nee, géén winstoogmerk, maar per ongeluk berekenen ze de kosten in hun voordeel, zodat ze per ongeluk tóch winst maken. Helemaal onbedoeld hoor.
wiegveld
0
Bericht klopt niet trouwens,
J&J verkocht niet minder medische apparaten, want die hebben ze niet!
Ze hebben 33% minder ooglenzen, kunstknieën en heupen, wondbedenkers etc. verkocht. Medical devices dus!
Blijkbaar zit iemand fout te vertalen.
Francesco_1
1
Ach arme J&J, nog maar 20% netto winst...?! Moet je hun jaarverslag eens doornemen. Enorme reserveringen voor claims van patiënten wereldwijd. Als je dat meeneemt, dan is de winst die ze maken op medicijnen en medische hulpmiddelen onwaarschijnlijk hoog. Moet je ook eens kijken naar de hoogte van het salaris van de CEO van J&J, niet meer voor te stellen zo hoog. Ga er maar vanuit dat ze ook onwaarschijnlijk veel (gaan) verdienen aan de pandemie.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.