ForFarmers waarschuwt voor effect zomerhitte

Gepubliceerd op 16 augustus 2018 07:29 | Reacties: 4

ForFarmers (17:35)

5,710 +0,010 (+0,18%)

LOCHEM (AFN) - Veevoederbedrijf ForFarmers houdt rekening met hogere prijzen voor verschillende grondstoffen wegens het warme weer. De zomerhitte van de afgelopen periode kan leiden tot slechte oogsten, waardoor ook de grondstoffenprijzen voor veevoer stijgen. Daardoor kunnen boeren financieel in de knel raken, stelt het bedrijf in zijn halfjaarbericht.

Naast de zomerhitte houdt ForFarmers ook een slag om de arm wat betreft de prestaties wegens de wereldwijde handelsspanningen. Die kunnen van invloed zijn op de Europese export van varkensvlees, terwijl varkensboeren een belangrijke markt vormen voor het beursgenoteerde bedrijf.

ForFarmers kan niet goed voorspellen wat deze ontwikkelingen betekenen voor de afzet en resultaten in de tweede jaarhelft. Vooralsnog stelt het bedrijf op schema te lopen voor het behalen van zijn doelstellingen.

Omzetstijging

Over de resultaten in het eerste halfjaar is topman Yoram Knoop tevreden. ForFarmers verkocht 2 procent meer veevoer, wat leidde tot een autonome omzetstijging van bijna 4 procent. De totale inkomsten bedroegen ruim 1,1 miljard euro, 3 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De winstgevendheid van het veevoerbedrijf nam ook toe. Het onderliggende bedrijfsresultaat (ebitda) steeg 2 procent tot 39,8 miljoen euro. De nettowinst steeg dankzij een eenmalige bate uit de verkoop van akkerbouwactiviteiten met ruim 14 procent procent tot 34,8 miljoen.

4 Posts
dasD
0
Waarom nu weer een negatieve ondertoon in de titel.

Forfarmers ziet verkoop toenemen had ook gekund.
Mr.Windows
0
Mooie cijfers en eerlijk m.b.t. toekomstige verwachtingen. NL heeft veel handelsbedrijven die van allerlei zaken last maar ook voordeel kunnen hebben.
Ook de inkoop van aandelen is een bodem op de koers.
dasD
0
dasD
0
16/08/2018
ForFarmers wil nieuwe fabriek bouwen in Wesel
Om de sterke groei in Duitsland op de middellange termijn te kunnen blijven ondersteunen is diervoedersproducent ForFarmers voornemens een nieuwe fabriek met een capaciteit van circa 300.000 ton te bouwen in Wesel, net over de Duitse grens bij Nijmegen. ForFarmers blijft ook zoeken naar geschikte overnamekandidaten in Duitsland. Dat meldt het bedrijf bij de publicatie van de halfjaarcijfers. Momenteel beschikt ForFarmers over 8 vestigingen in Duitsland.

bron: ForFarmers, 16/08/18 , AgriHolland
www.agriholland.nl/nieuws/artikel.htm...
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.