'Amazon wil Britse verzekeringsmarkt op'

Gepubliceerd op 16 augustus 2018 10:28 | Reacties: 2 | Onderwerpen: Groot-Britannië 

Aegon (17:35)

3,106 0,000 (0,00%)

Amazon.com (25 nov)

3.185,070 +67,010 (+2,15%)

LONDEN (AFN) - Amazon heeft uitbreidingsplannen voor de Britse verzekeringsmarkt. De webwinkelgigant voert gesprekken met een aantal grote Europese verzekeringsmaatschappijen over de lancering van een site die polissen vergelijkt, bericht persbureau Reuters op basis van ingewijden.

De plannen zouden nog niet ver zijn uitgewerkt. Wel circuleren sinds vorig jaar vacatures van Amazon voor een nieuw project omtrent Europese verzekeringen. Volgens kenners is een vergelijkingssite een goede manier om een voet tussen de deur te krijgen in de Europese verzekeringsbranche, zonder dat Amazon meteen aan strenge regels hoeft te voldoen.

De verzekeringsbranche is niet onbekend voor Amazon. Het bedrijf van Jeff Bezos richtte vorig jaar samen met Berkshire Hathaway en JPMorgan in de Verenigde Staten een zorgverzekeraar op, met het doel de zorgkosten in het land drastisch te verlagen. In Europa biedt het bedrijf met Amazon Protect verlengde garanties op producten uit zijn webwinkel aan.

Ook andere technologiebedrijven als Google en Facebook zijn in toenemende mate geïnteresseerd in financiële dienstverlening. Chinese branchegenoten als Tencent en Alibaba hebben beide omvangrijke financiële divisies.

3 Posts
suske wiet
0
silverwheaton
0
quote:

suske wiet schreef op 16 augustus 2018 11:33:


Wanneer gaan de ogen eens open en gaan we amazon gemeenschappelijk weren ?


Je bent duidelijk één van de weinigen die het succes van Amazon niet voorzien had, en zodoende geen positie heeft in dit sprookje...
Bonost
0
Amazon is een marktbreker, maar of dat nu zorgt voor een betere zorg, daar zet ik wel een vraagteken bij. Het is trouwens wel merkwaardig dat ze alleen Engeland kiezen om de Europese markt te betreden. Volgens mij is dat alleen omdat er op de Engelse markt wat lacunes zijn, waarmee ze gemakkelijk geld kunnen verdienen. Daar draait het toch uiteindelijk om.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.