Payroller TCP krijgt uitstel van betaling

Gepubliceerd op 16 augustus 2019 19:22 | Reacties: 3

ING (14:11)

9,124 -0,050 (-0,55%)

AMSTERDAM (AFN) - De rechtbank van Amsterdam heeft TCP Direct, dat onder meer de betaling van flexwerkers van ING regelt, uitstel van betaling verleend. In een verklaring laat het payrollbedrijf weten dat het samen met de bewindvoerder zoekt naar oplossingen voor de ontstane situatie.

TCP kwam in het nieuws na berichten dat inhuurkrachten van ING niet betaald kregen voor geleverde diensten. In totaal zouden bij de onderneming nog miljoenen euro's aan niet-betaalde rekeningen openstaan. Volgens TCP was het betalingsprobleem een direct gevolg van het feit dat een kredietverstrekker zich plotseling terugtrok. Tegelijkertijd wachtte TCP op een betaling van een andere grote klant. De kasstroompositie kwam hierdoor onder druk te staan.

Schuldeisers zullen in de loop van volgende week schriftelijk bericht van de bewindvoerder ontvangen over de indiening van hun vordering en het verdere verloop van de surseance. Doelstelling van bestuurders van TCP en bewindvoerder is dat alle schuldeisers volledig betaald worden.

5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rryn
0
Geen enkele zzp-er, flexwerker, 0 uren contractor of hoe ze allemaal ook mogen heten, krijgt centjes voordat het payroll bedrijf zelf is betaald, dus bovenstaand verhaal is complete nonsens. Ze hebben gewoon de centjes die niet van hun zijn, opgemaakt. En het vervelende is, dat ING bijvoorbeeld, de centjes moet blijven overmaken naar TCP, wetende dat hun inhuurkrachten niets betaald krijgen. Voorbeelden zat hiervan uit het verleden op het www te vinden.
bdj
0
zonnedaal
0
quote:

rryn schreef op 17 augustus 2019 18:10:


Ze hebben gewoon de centjes die niet van hun zijn, opgemaakt. En het vervelende is, dat ING bijvoorbeeld, de centjes moet blijven overmaken naar TCP, wetende dat hun inhuurkrachten niets betaald krijgen. Voorbeelden zat hiervan uit het verleden op het www te vinden.


Het door de ING overgemaakt geld bereikt TCP niet, omdat TCP's huisbank het tegenhoudt. De bank heeft het krediet namelijk ingetrokken en probeert zo wat geld terug te krijgen.
rryn
1
quote:

zonnedaal schreef op 18 augustus 2019 06:32:


[...]

Het door de ING overgemaakt geld bereikt TCP niet, omdat TCP's huisbank het tegenhoudt. De bank heeft het krediet namelijk ingetrokken en probeert zo wat geld terug te krijgen.


Dat is dan hond of kat gebeten voor de inhuurkracht. Als de huisbankier de centjes tegenhoudt voor eigen gewin, ziet de contractor er ook niets van. Vogelvrij zijn ze, en lopen alle risico's. Als de opdrachtgever niet betaalt, als een tussenpartij niet betaalt, als de payroller niet betaalt … En dan mogen ze ook alvast btw aftikken op het moment dat de factuur is opgemaakt, terwijl de centen wellicht nooit worden overgemaakt.
GWalstra
0
Wie is de opdrachtgever? ING? Dan blijft ING verantwoordelijk voor de betaling van de inhuurkrachten. Maar vermoedelijk heeft ING de ZZP'ers wel geworven, maar is TCP de formele opdrachtgever. Heel vervelend allemaal voor de krachteloze ZZP'ers in kwestie.

GW
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.