Wall Street eindigt beursweek positief

Gepubliceerd op 16 augustus 2019 22:14 | Reacties: 4

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke winsten de handel uitgegaan. De handelsvrees leek voor even naar de achtergrond te verdwijnen, geholpen door geluiden over extra stimuleringsmaatregelen door centrale banken. Vooral chipbedrijven stonden in de schijnwerpers nadat toeleverancier Applied Materials en producent van chips en grafische kaarten Nvidia met resultaten kwamen.

De Dow-Jonesindex sloot 1,2 procent in de plus op 25.886,01 punten. De S&P 500 won 1,4 procent, tot 2888,68 punten. Technologiebeurs Nasdaq steeg 1,7 procent tot 7895,99 punten.

Applied Materials (min 1,1 procent) zag in het voorbije kwartaal zijn omzet en winst slinken vanwege aanhoudende uitdagende marktomstandigheden. Nvidia (plus 7,3 procent) behaalde ook een lagere omzet en zag zijn winst halveren vergeleken met een jaar eerder. Toch pakten de cijfers iets beter uit dan voorzien. NXP Semiconductors won 3,8 procent. De Eindhovense chipmaker verkoopt zijn spraak- en audiotak aan het Chinese Shenzhen Goodix Technology.

Deere

Ook Deere opende de boeken. De fabrikant van landbouwmachines had afgelopen kwartaal last van het handelsconflict en werd somberder over de winst voor heel het jaar. De beurswaarde van Deere steeg evenwel 3,8 procent.

Facebook eindigde 0,6 procent hoger. De techreus zou al jaren hebben geweten dat er risico's waren verbonden aan de technologie waarmee gebruikers met hun account automatisch kunnen inloggen op andere sites en diensten. Eigen medewerkers werden beschermd, gebruikers niet. Dat zeggen gedupeerden die het bedrijf hebben aangeklaagd, zo meldt persbureau Reuters.

Recessievrees

Verder stonden bankaandelen bij de winnaars als gevolg van de afzwakkende recessievrees. Ook was er bovengemiddelde aandacht voor General Electric (GE). Het industrieel conglomeraat won bijna 10 procent nadat topman Larry Culp bijna 2 miljoen dollar aan aandelen inkocht. GE verloor een dag eerder dik 11 procent na berichten over financiële problemen.

De euro was 1,1091 dollar waard tegenover 1,1095 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 0,8 procent duurder op 54,91 dollar. Brentolie steeg 0,8 procent in prijs tot 58,68 dollar per vat.

5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
jan de vakman
1
voor mij gaat deze week licht rood in de boeken,maar vandaag ging het opperbest,mijn topspeler besi drukte het gaspedaal heel stevig in en ook aperrammetje,die ex dividend ging,noteerde ruim 1 duppie plus.
helaas heb ik van de week winst moeten nemen op mijn topper,om een nieuwe computer te kunnen kopen,het oude beestje,die nog maar 6 jaar oud was,word niet meer fatsoendelijk geupdate,reden,hij is te antiek!!
op de nieuwe,veel snellerre, hebben we op de startpagina,de beroemde bouwserie 1200,van de ns gezet,die kwamen vroeger, met die prachtig huilende motoren,door op geldermalsen,als ze weer groen licht kregen,wij hopen,dat hij het beursje ook weer gigantisch omhoog gaat slepen,
mischien gaat dat lukken,nu ook de amerikaanse cijfers,goed last van het oorlogsdrama gaan krijgen,trumpie is behoorlijk aan het dimmen,er is een kleine kans,dat,dat de slechte cijfers gaat elimineren.
morgen mittalletje nog maar weer eens ondersteunen, een mooi reisje naar de veluwe over het gladde ijzer,helaas niet meer achter zo'n brullende 1200!!
op de rustdag genieten van het al oude WOORD,Het geeft je eeuwigdurende,heerlijke,rijkdom,gratis voor arme verloren zondaren!!
maandag hoop ik op verdere rust op de beurs,dalm gaf als reden voor de hogere rvs prijs aan, dat er een import beperking voor indo rvs komt,waardoor er hier een te kort zal ontstaan,dat lijkt me prachtige muziek voor aperrammetje,y hope so!!,Sjaloom!!!
moneypocket
2
De DOW gaat omhoog op basis van verwachtingen dat de ECB en de FED stappen ondernemen. Voor wat betreft de ECB; indien de rente nog verder negatief wordt, zullen de banken gaan tandenknarsen; wie o wie wil zijn/haar spaargeld tegen een negatieve spaarrente op de bank willen zetten? Verwacht dan een leegloop (min. 25%), waardoor de solvabiliteit van de banken onder druk zal komen te staan. Ja; Draghi startte met de kamikaze actie, vervolgens is Lagarde aan de beurt.
Nu ik in de financiele wandelgangen hoor om vliegtuiggeld maar uit te strooien om de consumenten maar geld te laten uitgeven is toch het optimum?
Van Duin, voormalig Robeco topman, liet zich al laagdunkend uit over Drahi. Kunstmatig de rente verlagen werkt gewoonweg niet om de inflatie aan te jagen. Laten we hopen dat het deflatiescenario niet optreedt in Nederland.
Kaviaar
0
Trump heeft zijn salaris van $ 400.000 geschonken aan de VS. Een schijntje met wat hij ondertussen al op de beurs heeft verdient. Het is en blijft een zakenman.
Arie40
0
Verwacht dan een leegloop (min. 25%), waardoor de solvabiliteit van de banken onder druk zal komen te staan.

----
Gaan spaarders hun geld van de bank halen?! Bij 0% rente niet lijkt me. Het is nu 0.2%, dus dat scheelt niks. Een euro per jaar voor veel spaarders.

Bij een negatieve spaarrente zal er wel wat kunnen gebeuren. Je moet betalen.

Wat gaan spaarders doen;
- gewoon blijven sparen ondanks gemor. Mensen zijn lui en gewoontedieren( wij en onze ouders en grootouders hebben altijd gespaard, ik durf het niet anders te doen)

- alles in een oude sok, kluis of goud. Ja heel stoer maar na een week kan de vrouw des huizes niet meer slapen want hoort ze daar niet een raar geluid? Zal het een inbreker zijn?

- gaan beleggen. Ook eng want nooit gedaan. Toch maar is neef of buurman vragen voor tips. Die beleggen al jarenlang. Beginnen we met 10% van het spaargeld en bouwen we dat uit.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.