Knot weer kritisch over beleid ECB | DeBeurs.nl

Knot weer kritisch over beleid ECB

Gepubliceerd op 16 okt 2019 om 14:55 | Reacties: 26

NEW YORK (ANP) - President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) heeft opnieuw kritiek geuit op het beleid van de Europese Centrale Bank (EBC). Bij een toespraak in New York zei hij dat de ECB zijn strategie moet heroverwegen.

Volgens de Nederlander is er veel veranderd sinds de ECB zijn huidige strategie opstelde. Daarom is volgens hem een uitgebreid onderzoek nodig naar de effectiviteit van de maatregelen om de economie in de eurozone een zetje te geven. Eén mogelijke maatregel zou kunnen zijn minder halsstarrig vast te houden aan het inflatiedoel van net geen 2 procent, maar de invoer van een flexibele bandbreedte.

De DNB-baas kwam kort na het rentebesluit in september al met een verklaring naar buiten waarin hij zijn eigen positie duidelijk maakte ten aanzien van het monetaire beleid in Europa. Dit zorgde in de financiële wereld voor enige opschudding.

28 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Weert=No.1
0
Meneer het Zwaard. Nederland uit de Euro in niet zo zwartgallig als U doet voorkomen.Wij zijn NU de rijkste natie, boven Zwitserl. en Dld. Een uitstap is helemaal niet zo erg als die Brexit.Na 1 jaar chaos zijn we wel voor altijd van de EU los. We hebben 4 Eeuwen lang de sterkste munt ter wereld gehad en deze opgeofferd aan lui met smerige bijbedoelingen. De Berlusconi"s en consorte.
BIUSEE
0
Knot lijkt wel een voetballer die zijn hart lucht als de trainer die hem niet opstelde, ontslagen is. Sinds Draghi weg gaat, heeft Knot een grote mond. Maar hij heeft toch zelf al die jaren die ECB besluiten van dichtbij meegemaakt. Maar ja, als klein zijn land we nu eenmaal een meeloper.
Maan Arkenbosch
0
Knot is voorstander van het afstempelen van pensioenen, welke Draghi/E.U./E.C/B. met zijn drug-pers via de ""Rekenrente""heeft bewerkstelligd.Ondertussen ontvangen de pensioenfondsen ieder jaar 70 miljard aan vermogens rendement en rond de €.30 miljard aan premies, waarvan enkele miljarden meer dan de premie ontvangsten,totaal aan pensioenen uitgegeven worden. )mdat 50% van de bevolking ouder is dan 50 jaar, gaan deze mensen sparen, om de negatieve rente en belastingen met inflatie te compenseren. Hierdoor zakt de economie nog meer in. Idioter kunnen wij het niet maken!!!
chogogo
0
De pensioenfondsen worden gebruikt als moneymakers voor de overheid. Die worden continu afgeroomd door de overheid en de normale werknemer die bij zo'n fonds zit wordt verneukt. Knot moet zijn bek houden en ik vind dat die overheid daar in Den Haag gesloten moet worden. Het zijn geldverslindende, visieloze, achterlijke en lompe apparaten die niet functioneren (incl. belastingdienst) en gewoon moeten worden opgedoekt.
Prince Doji
0
Nu Draghi's dagen zijn geteld komt hij weer.............. deze slapjanus .....waar was hij afgelopen jaren............. zielig mannetje
het zwaard
0
@ TA=verlies; Denk je nu echt dat de Nederlanders alleen tot hun 68 moeten werken? Weet je dat het gemiddelde pensioen in België na 40 jaar werken is 1195 p/p en p/m !! € bedraagt.(cijfers uit 2018) en dat van Nederland 1824 €.is(2018) Zowat alle Belgische politieke partijen willen dit optrekken tot 1500 € (wat nog duidelijk minder is dan het Europees gemiddelde) maar daar is geen geld voor. Als het AOW alleen al in Nederland optelt van een koppel
kom je al hoger uit dan dat van de gemiddelde Belg na 40 jaar arbeid.
De enige manier om deze te verhogen is 'n verhoging van de werkgelegenheid op te trekken of de pensioensleeftijd op te trekken.
Mijnheer Weert: Denk je nu echt dat Nederland alleen in staat is om zich te redden bij 'n volgende bankencrisis. Het is dankzij de EU en de ECB dat we de banken overeind hebben kunnen houden. Zo niet was Nederland failliet geweest, net als zovele andere Europese landen. Sinds 2008 is er veel veranderd in de wereld, ook in Nederland. Vergelijkingen met 4 eeuwen terug gaan dan ook niet meer op. Zet toch eens 'n keer dat VOC petje af, en besef eens hoe kwetsbaar Nederland is geworden in deze geglobaliseerde wereld. M.v.g Het Zwaard
28 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.