Vergunning voor pensioenfonds Delta Lloyd

Gepubliceerd op 16 december 2016 11:14 | | Onderwerpen: Pensioen  pensioenfondsen 

AMSTERDAM (AFN) - Delta Lloyd Algemeen Pensioenfonds (Delta Lloyd APF) heeft een vergunning gekregen van De Nederlandsche Bank (DNB). Dat meldde de aan verzekeraar Delta Lloyd gelieerde stichting vrijdag.

Delta Lloyd APF is de zesde partij die van DNB een vergunning heeft gekregen voor het uitvoeren van een zogeheten algemeen pensioenfonds. Zo'n fonds biedt werkgevers een alternatief voor hun huidige regelingen, waardoor zij minder last hebben van de toenemende regeldruk en bestuurlijke lasten rond pensioenfondsen.

Delta Lloyd APF, dat per direct van start start gaat, schat dat op de Nederlandse pensioenmarkt jaarlijks ongeveer 60 miljard euro verschuift naar de aanbieders van een algemeen pensioenfonds.

Diverse taken van de onafhankelijke stichting Delta Lloyd APF worden uitbesteed aan onderdelen van Delta Lloyd. Daarbij voert Delta Lloyd Leven de administratie, communicatie en dienstverlening uit naar klanten en adviseurs, terwijl Delta Lloyd Asset Management verantwoordelijk wordt voor het vermogensbeheer.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.