KBC Securities verlaagt advies Beter Bed naar hold

Gepubliceerd op 17 januari 2020 09:27 | Reacties: 8 | Onderwerpen: advies 

Beter Bed (30 okt)

3,705 -0,035 (-0,94%)

KBC Groep (30 okt)

42,330 +0,430 (+1,03%)

AMSTERDAM (AFN) - Analisten bij KBC Securities zien af van hun koopadvies voor Beter Bed na een "licht teleurstellende" omzetcijfers over het vierde kwartaal. Het nieuwe advies bij de Belgische bank is hold.

De kenners noemen de cijfers over het afgelopen kwartaal van Beter Bed redelijk, maar benadrukken dat ze meer hadden verwacht. De beddenverkoper zette in het vierde kwartaal een omzet van 47,6 miljoen euro in de boeken, een stijging van 5,1 op jaarbasis. Over heel 2019 was de omzet uit voortgezette activiteiten 185,6 miljoen euro. Deze viel daarmee op jaarbasis 7,5 procent hoger uit. De cijfers laten zien dat het bedrijfsmodel levensvatbaar is maar dat Beter Bed dit jaar waarschijnlijk niet sneller zal groeien dan vorig jaar, concluderen de marktvorsers.

Een andere reden voor het nieuwe hold-advies bij KBC is dat de kenners geen grote uitslagen verwachten voor de definitieve cijfers over het afgelopen jaar op 17 maart en beleggersdag op 7 mei. Het koersdoel gaat wel omhoog van 2,50 euro tot 3 euro. De analisten merken op dat de aandelenkoers de afgelopen tijd goed aandikte.

ING

ING noemt de resultaten van Beter Bed in lijn met verwachtingen. Daarnaast was de toename in orders een opsteker. Dat wijst op aanhoudende groei dit jaar en laat zien dat het huidige aanbod in de smaak valt bij consumenten in de Benelux, aldus de kenners. ING heeft geen officieel beleggingsadvies op Beter Bed.

Het aandeel Beter Bed stond vrijdag omstreeks 9.40 uur 2,1 procent hoger op 2,96 euro.

11 Posts
derftrep
0
Wat een eikels daar bij KBC zeg!
Beter Bed heeft een zware tijd achter de rug en nu dat ze de opgaande lijn te pakken hebben gaat KBC ze weer de grond in trappen.
Kick46
0
Inhoudelijk
0
KBC verhoogt het koersdoel van 2.50 naar 3.00 en verlagen het advies. Het blijfven rare jongens die KBC-ers. Prutsers zijn het.
Cobalt-47
0
Mafketels, ze hebben geen idee......domme analisten momenteel bij KCB...beetje beter uit zoeken mensen...niet zo maar wat schrijven....ach zijn we gewend van analisten...op n paar na..
Cobalt-47
0
quote:

Kick46 schreef op 17 januari 2020 10:33:


Slimme jongens daar bij KBC. Die gaan straks goedkoop inslaan.


Riekt naar manipulate....
derftrep
0
quote:

Cobalt-47 schreef op 17 januari 2020 11:49:


[...]

Riekt naar manipulate....


Het riekt er niet alleen naar, het is gewoon zo. Pure zwendel!
objectief
0
quote:

Cobalt-47 schreef op 17 januari 2020 11:48:


Mafketels, ze hebben geen idee......domme analisten momenteel bij KCB...beetje beter uit zoeken mensen...niet zo maar wat schrijven....ach zijn we gewend van analisten...op n paar na..


Wie er nog steeds in Beter Bed zit, is wel heel hardleers.
De concurrentie in deze sector is moordend, er v alt geen cent in te verdienen.
KBC snapt dit wel: goed advies.
handelsboer
1
Het bedrijf komt sterk terug na een diepe crisis, daar hoort dit vreemde advies niet bij dat ze het koersdoel verhogen is dan weer positief, gefeliciteerd management Beter Bed en nu er tegenaan, de basis is gelegd voor een mooie periode, Het is weer tijd voor een chinees Buffetje niet te gek, we blijven op de kosten letten van Harte!
DCBelegger
0
BeterBed heeft nu een schone / sterke balans met relatief weinig schulden en een sterke marktpositie. De aandelen worden ook nog eens voor een koopje aangeboden. Wat wil je nog meer?
EK-sight-ing-trader
0
super tegenstrijdig die KBC'ers

hoe kan dat nu betrouwbaar zijn ????

ze verhogen de koers doel naar 3 Euro maar TOCH geven ze GEEN koop advies. sterker nog ze komen ervan terug ....


allee zunne, KBC'ers het zijn en blijve belgen nie waar ???
€uro-Bank
0
Wellicht hebben een aantal aandeelhouders de boot gemist en wilt men alsnog instappen, vandaar dit Scrabble advies. MC kan weleens met verrassend positief nieuws komen.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.