Farmaceut Bayer wil helpen met productie coronavaccin

Gepubliceerd op 17 januari 2021 15:53 | Reacties: 4 | Onderwerpen: biotechnologie 

BAYER AG NA O.N. (25 feb)

51,960 -3,090 (-5,61%)

LEVERKUSEN (ANP/RTR) - Het Duitse farmacieconcern Bayer onderzoekt of het biotechnoloog CureVac kan helpen bij het produceren van diens experimentele coronavaccin. "We zijn bereid om hiervoor alles uit de kast te halen", heeft Bayer-topman Werner Baumann gezegd tegen de krant Welt am Sonntag. "Dit gaat niet primair om financiële overwegingen, maar om het zo snel mogelijk beschikbaar maken van het vaccin."

Diverse landen in de wereld zijn inmiddels begonnen met het vaccineren van hun bevolking. Maar veel overheden klagen nog over het lage aanbod aan beschikbare doses.

Het vaccin van CureVac is nog niet klaar voor gebruik. Bayer besloot eerder al om de onderneming uit Tübingen te gaan helpen bij het ontwikkelingsproces. Als het vaccin straks wordt goedgekeurd, neemt de Europese Unie 225 miljoen doses af. Brussel heeft een optie op nog eens 180 miljoen doses.

Baumann stelt dat Bayer overweegt om de samenwerking met CureVac uit te breiden zodat deze ook de daadwerkelijke productie van het vaccin zou omvatten. "Met ons productienetwerk in Duitsland en de Verenigde Staten en de bijbehorende doorlooptijd zouden we in principe in staat zijn om vaccins in grotere hoeveelheden te produceren."

10 Posts
LarryNL
2
De Pakketbezorger
1
quote:

LarryNL schreef op 17 januari 2021 19:22:


Inmiddels 29 sterfgevallen in Noorwegen na vaccinatie en autopsie waaruit deze relatie werd gediagnosticeerd

www.hln.be/buitenland/noorwegen-waars...


Jij zou zo bij de media kunnen werken 'sensatieLarryNL'.

Alle 29 hadden onderliggende issues en zijn overleden aan de bekende bijwerkingen. In combinatie met het onderliggende leiden /lijden was dit teveel en zijn er 29 (75 plussers) mensen overleden.
G.errit@
0
quote:

Lunpro20 schreef op 17 januari 2021 20:03:


80 plussers en waren al doodziek.
dat was hetzelfde als de coronadoden, allemaal onderliggende ziektes,
Hangyodon
0
Vaccine is toch bedoelt om vooral mensen die onderligende ziektes te beschermen tegen covid zoals de griep prik en nu blijkt dat niet het geval is. Beetje krom.
Krentenmenten
0
quote:

Hangyodon schreef op 17 januari 2021 20:42:


Vaccine is toch bedoelt om vooral mensen die onderligende ziektes te beschermen tegen covid zoals de griep prik en nu blijkt dat niet het geval is. Beetje krom.
pil van drion is er niets bij.....
lost
0
quote:

G.errit@ schreef op 17 januari 2021 20:07:


[...] dat was hetzelfde als de coronadoden, allemaal onderliggende ziektes,


Lieg niet. Vriendin van mij (46) overleden aan Corona, geen medische voorgeschiedenis.
Krentenmenten
0
quote:

lost schreef op 17 januari 2021 22:08:


[...]

Lieg niet. Vriendin van mij (46) overleden aan Corona, geen medische voorgeschiedenis.
Niet alles wordt ontdekt.... Sommige mensen hebben al jaren - zonder dat zij het weten - onderliggend gebrek.... Overigens triest om op jonge leeftijd te overlijden Sterkte ermee....
lost
0
quote:

Krentenmenten schreef op 17 januari 2021 22:22:


[...] Niet alles wordt ontdekt.... Sommige mensen hebben al jaren - zonder dat zij het weten - onderliggend gebrek.... Overigens triest om op jonge leeftijd te overlijden Sterkte ermee....


Dank. Het is alweer even terug, in mei. C19 is voor velen geen gewoon griepje. En het tellen van doden en ziekenhuisopnames is maar een klein deel van het verhaal. Er zijn alleen in Nederland al tienduizenden mensen met zgn “ Long-COVID”. Vaak dertigers en veertigers die nooit medische problemen hadden. Het is maar de vraag hoe het ziektebeeld zich bij deze mensen zal ontwikkelen. Ze hebben vaak schade aan meerdere organen.
sharp50
0
Note: Ieder/elk mensenleven telt, laten we a.u.b. samen werken aan een versnelling om
meer vaccins beschikbaar te krijgen en niet de sensatie opzoeken !!!
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.