Rechter zet steep door toegangsverplichting KPN en VodafoneZiggo

Gepubliceerd op 17 maart 2020 11:00 | Reacties: 3

KPN (17:35)

2,501 +0,032 (+1,30%)

DEN HAAG (AFN) - KPN en VodafoneZiggo zijn toch niet verplicht hun netwerken open te stellen voor de diensten van hun concurrenten. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaald.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) had beide telecombedrijven de verplichting opgelegd om concurrenten toegang te geven tot hun netwerken. Anders zouden zij volgens de toezichthouder samen te veel marktmacht krijgen, en zou er voor concurrenten en bedrijven te weinig te kiezen overblijven.

Maar dat heeft de ACM onvoldoende bewezen, oordeelt het CBb in hoger beroep. "Daarmee vervalt de basis voor de aan KPN en VodafoneZiggo opgelegde regulering en sneuvelen dus ook de toegangsverplichtingen."

KPN is "tevreden" met de uitspraak van het CBb, laat een woordvoerder desgevraagd weten. Hij benadrukt dat het bedrijf al jaren netwerkruimte verhuurt aan concurrenten die geen eigen netwerk hebben. Mede daardoor is er "veel en gezonde concurrentie" in de Nederlandse telecombranche.

3 Posts
elina
0
Dat was ook wel apart he ,KPN heeft geïnvesteerd in haar net werk en moeten verhuren aan concurrentie ( ook nog voor goedkoop tarief)En concurrentie kan daardoor goedkoper leveren en vangt dan de vlooien af van KPN .Maar gelukkig ook nog een verstandige rechter
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.