'Tegenvaller voor Fugro bij Seabed'

Gepubliceerd op 17 april 2020 09:40 | Reacties: 11

Fugro (07 aug)

3,534 -0,028 (-0,79%)

AMSTERDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro moet een duidelijke tegenvaller incasseren bij zijn dochterbedrijf Seabed Geosolutions door de coronacrisis vanwege uitgestelde en geannuleerde projecten. Dat concludeert KBC Securities.

Het bedrijf neemt daarom een eenmalige last van 20 miljoen tot 30 miljoen euro. Ook wordt er in de kosten gesneden bij Seabed Geosolutions. Volgens Fugro zal de pandemie, in combinatie met de fors gedaalde olieprijzen dit jaar, het onderdeel waarschijnlijk sterk beïnvloeden. Een aanzienlijk lopend project in het Midden-Oosten is al geannuleerd en een ander project dat binnenkort in Brazilië zou starten, is uitgesteld. KBC heeft een buy-advies voor Fugro, met een koersdoel van 13,50 euro.

ING wijst erop dat de orderportefeuille bij Seabed Geosolutions nu vanaf mei leeg is. Het project in het Midden-Oosten werd volgens de bank uitgevoerd voor het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco en was van flinke omvang. ING zegt dat een verkoop van Seabed Geosolutions momenteel onwaarschijnlijk is. Het onderdeel staat namelijk in de etalage. Het advies voor Fugro is buy, met een koersdoel van 12,80 euro.

Het aandeel Fugro noteerde vrijdag omstreeks 10.10 uur een min van 9,1 procent op 3,24 euro.

11 Posts
flatliner
0
Waarschijnlijk zullen de lemmingen binnenkort met verdere koersdoelverlagingen komen, kan ik ze mooi nog wat goedkoper oppikken voor de lange termijn. Daar kan je op wachten.
Charlemagne
1
Fugro meldt ook dat : 'het orderboek relatief karig gevuld is' is dat Nederlands voor 'dat ze nauwelijks iets te doen hebben'? Dat ziet er niet goed uit.... op naar de 13.50, haha
FlashHenk
0
Ik kan me nog herinneren dat dit aandeel consequent boven de 50 ekkies werd verhandeld. Epische waardevernietiging.
Bowski
0
Arie S
0
ik denk dat we hier 1 euro gaan zien. Ik heb ze trouwens gelukkig niet maar zoveel slechte berichten over dit fonds
Kattuk
0
Morgen allen,

Ben ingestapt op 3,35 en gelijk call mei 3,40 verkocht. (0,40) Bij levering dan leuk rendementje.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.