Maersk lijdt onverwacht verlies | DeBeurs.nl

Maersk lijdt onverwacht verlies

Gepubliceerd op 17 mei 2018 om 08:47 |

A.P. Møller - Mærsk B (18 jan)

8.920,000 +186,000 (+2,13%)

KOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - Containervervoerder A.P. Møller-Maersk heeft in het eerste kwartaal een onverwacht verlies geleden, door onder meer druk op vervoerstarieven, hogere kosten en negatieve wisselkoerseffecten. Dat bleek donderdag uit een tussentijds handelsbericht.

Het verlies voor belastingen bedroeg 3 miljoen dollar. Analisten hadden gemiddeld op een winst van 211 miljoen dollar gerekend. Een jaar eerder werd nog een winst voor belastingen behaald van 70 miljoen dollar. De omzet steeg met 30 procent tot bijna 9,3 miljard dollar, geholpen door de overname van de Duitse concurrent Hamburg Süd.

Volgens Maersk groeide het containervolume met 2,2 procent, aangepast voor de overname van Hamburg Süd. Dat is lager dan de verwachte wereldwijde groei van de vraag van 3 tot 4 procent, aldus het bedrijf. De onderneming treft een aantal maatregelen op korte termijn om de winstgevendheid te verbeteren.

Herstructurering

Maersk is volop bezig met een herstructurering. Maersk Tankers en de Braziliaanse containerdivisie Mercosul werden verkocht, net als de olie- en gasdivisie Maersk Oil. Voor de verkoop van Drilling en Supply Service heeft het bedrijf een deadline voor eind dit jaar.

Het concern gaat voor 2018 nog steeds uit van een bedrijfsresultaat van 4 miljard tot 5 miljard dollar, tegenover 3,5 miljard dollar die afgelopen jaar werd geboekt. Wel zijn de onzekerheden toegenomen, aldus Maersk.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.