Altice steelt de show op Damrak | DeBeurs.nl

Altice steelt de show op Damrak

Gepubliceerd op 17 mei 2018 om 16:06 | Reacties: 2

AEX (16 aug)

541,940 +7,100 (+1,33%)

ALTICE EUROPE N.V. (16 aug)

4,106 +0,156 (+3,95%)

AMSTERDAM (AFN) - Altice was donderdagmiddag verreweg de grootste uitblinker op de beurs in Amsterdam, na goed ontvangen resultaten. Beleggers reageerden verder op de hervatting van de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China. De meeste Europese graadmeters lieten bescheiden winsten zien.

Met een plus van zo'n 12 procent ging Altice met afstand aan kop bij de Amsterdamse hoofdfondsen. Het kabel- en telecomconcern, dat wordt omgedoopt tot Altice Europe, trok in het eerste kwartaal meer klanten aan in de belangrijke Franse markt. Volgens oprichter Patrick Drahi laten de resultaten zien dat het bedrijf vooruitgang boekt met zijn prestatieverbeteringsprogramma.

De AEX-index op Beursplein 5 stond rond 15.50 uur 0,2 procent hoger op 566,46 punten. In de lijst noteerden ArcelorMittal en Signify, de nieuwe naam van Philips Lighting, ex-dividend. De MidKap steeg 0,4 procent tot 804,11 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs klommen tot 0,6 procent.

Ceconomy

NN Group (min 1 procent) kwam ook met een kwartaalbericht. De verzekeraar kondigde aan nog dieper in de kosten te gaan snijden. Ontslagen worden niet uitgesloten. Bij de kleinere bedrijven boekte Pharming voor het eerst een kwartaalwinst. Het biotechnologiebedrijf daalde desondanks 8 procent. Bouwer VolkerWessels zag het kwartaalresultaat flink dalen en zakte bijna 3 procent.

In Frankfurt viel het handelsbericht van Ceconomy in goede aarde. Het Duitse moederbedrijf van MediaMarkt won ruim 4 procent. A.P. Møller-Maersk kelderde dik 8 procent in in Kopenhagen na een onverwacht kwartaalverlies van de containervervoerder. In Londen maakte Ocado een koerssprong van 50 procent. Beleggers reageerden verheugd op een exclusieve deal van de Britse onlinesupermarkt met het Amerikaanse supermarktconcern Kroger.

Euro

De olieprijzen stijgen verder aanzienlijk sinds Trump de nucleaire deal met OPEC-lid Iran heeft opgezegd, maar ook lagere voorraden in de Verenigde Staten en wereldwijde productiebeperkende afspraken stutten de prijs. De prijs voor een vat Brentolie kwam even boven de 80 dollar uit, het hoogste niveau sinds november 2014. Later werd een prijs genoteerd van 79,55 dollar, wat neerkomt op een stijging met 0,3 procent. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg ook 0,3 procent, tot 71,73 dollar.

De euro was 1,1788 dollar waard, tegen 1,1785 dollar een dag eerder.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
san marco
0
Ik ken werkelijk geen 1 bedrijf uit het heden en history die succesvol en levensvatbaar is/was met zo'n schuldenlast ( ook in de groeifase). Wel voorbeelden genoeg die verdwenen...
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.