'Huawei-ban kost bedrijf miljarden omzet'

Gepubliceerd op 17 juni 2019 13:24 | Reacties: 5

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse sancties tegen de Chinese techreus Huawei kosten het bedrijf de komende jaren miljarden aan omzet. Oprichter Ren Zhengfei spreekt van een impact op de opbrengsten in de komende twee jaar van zo'n 30 miljard dollar.

Huawei werd eerder door de VS op een zwarte lijst gezet op verdenking van spionagepraktijken. Verschillende Amerikaanse bedrijven schortten daarop leveringen aan Huawei op. Zhengfei hield er naar eigen zeggen geen rekening mee dat het bedrijf en zijn leveranciers zo hard zouden worden aangepakt.

Volgens Zhengfei zorgen de sancties er voor dat de omzet van Huawei dit jaar en volgend jaar stabiliseert op circa 100 miljard dollar. Volgens ingewijden lijkt het Chinese bedrijf zelf al rekening te houden met een daling van het aantal overzeese verzendingen van zijn smartphones met 60 procent.

Huawei wil de uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling op peil houden. Het bedrijf kondigde eerder al aan dat het mogelijk met eigen chips zal komen en dat het aan alternatieven werkt om zijn voorsprong op het gebied van smartphones en 5G-technologie te behouden. Door eerdere spanningen tussen China en de VS zou het bedrijf de nodige voorraden aan chips en componenten hebben opgebouwd.

5 Posts
dasokwat
0
Dus zij voelde al lange tijd geleden nattigheid, dat het eens fout zou lopen.
Is die Huawei dame , al uitgeleverd door Canada
Knight V
0

En gewoon overstappen op hoge kwaliteit mobieltje tegen een normale prijs.

Als je nu nog laat uitkleden door Apple en Amerikanen, dan moet je niet meer klagen.

Een 2e netwerk, die 10x goedkoper is dan Apple, krijgt van mij een lintje.


BVibes
0
Hoe je met een ban in je eigen voet kunt schieten; straks geen USA chips en software meer bij Huawei maar eigen silicon en OS...
dasokwat
0
In de historie is het vaker gebeurd, dat leiders hun kop in het zand staken bij gevaar.
Tegenwoordig zijn er nog miljoenen mensen die hetzelfde doen, als ze zien dat hun aartsvijanden nukes ontwikkelen of een wereld wijd spionage netwerk opzetten.
We noemde ze ook wel manjano people, don't worry be happy
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.