Herstel agrarische sector helpt Forfarmers

Gepubliceerd op 17 augustus 2017 07:33 | | Onderwerpen: agribusiness 

ForFarmers (17:35)

5,710 +0,010 (+0,18%)

LOCHEM (AFN) - Veevoerbedrijf Forfarmers heeft het eerste halfjaar geprofiteerd van groei in de agrarische sector in Nederland, Duitsland en België. Het Lochemse bedrijf zette 4,7 miljoen ton veevoer af. In het Verenigd Koninkrijk was er nog sprake van een krimp, maar volgens Forfarmers zijn ook bij de Britse boeren ,,de eerste tekenen van herstel'' zichtbaar.

De verkochte hoeveelheid veevoer was bijna 4 procent meer dan een jaar eerder. De netto-omzet ging met vrijwel hetzelfde percentage omhoog naar iets meer dan 1,1 miljard euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg met 12 procent naar 51,5 miljoen euro, mede door kostenbesparingen.

De resultaten in het Verenigd Koninkrijk werden gedrukt door onzekerheid over de brexit, het lagere pond en aanpassing van de bedrijfsprocessen.

Fipronil-affaire

Voor het komende halfjaar verwacht Forfarmers dat het bedrijfsresultaat minder hard stijgt. Dat komt onder meer door het trager verlopende herstel in Groot-Brittannië en meer effecten van de fosfaatmaatregelen in de Nederlandse melkveesector. Ook het goedkope pond speelt Forfarmers naar verwachting nog steeds parten.

De fipronil-affaire in de pluimveesector in Nederland tast de omzet in die sector wel aan, maar zal voor het hele bedrijf maar beperkte gevolgen hebben. De pluimveesector groeide de afgelopen periode wel, ondanks een vogelgriepuitbraak dit voorjaar waardoor boeren hun dieren lang moesten ophokken.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.