Mobiele abonnementen blijven moeilijk vergelijkbaar

Gepubliceerd op 17 september 2020 10:29 |

KPN (17:37)

2,341 +0,014 (+0,60%)

AMSTERDAM (AFN) - Het blijft voor consumenten lastig om informatie over mobiele abonnementen van verschillende aanbieders te vergelijken, al gaat het al wel iets beter dan vorig jaar. Dat concludeert de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De toezichthouder roept telecomaanbieders op hier werk van te maken.

De meeste consumenten zoeken op de websites van aanbieders naar informatie, zo komt uit ACM-onderzoek naar voren. Qua prijzen en voorwaarden is over het algemeen nog sprake van klare taal. Maar op het moment dat abonnementen vergeleken moeten worden, wordt het lastig. Volgens de ACM moet deze informatie zo worden gepresenteerd dat consumenten ze goed met elkaar kunnen vergelijken om daarna een keuze te maken.

Belangrijkste afweging daarbij is volgens het onderzoek informatie over de vaste kosten per maand, de lengte van het contract en de kwaliteit of betrouwbaarheid van het netwerk. Verder willen consumenten weten of ze hun huidige nummer mee kunnen nemen en hoe dat in zijn werk gaat, terwijl ze ook graag inzicht hebben in het eigen verbruik en de snelheid van het netwerk.

De ACM stelt desgevraagd dat het gaat om een verzoek aan telecomaanbieders en geen verplichting. Daarmee is er ook geen sprake van sancties of andere dwangmiddelen om dit geregeld te krijgen.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.