ABP steekt half miljard in groene hypotheken

Gepubliceerd op 18 januari 2019 07:41 | Reacties: 2 | Onderwerpen: hypotheken  pensioenfondsen 

ING (17:35)

6,057 +0,013 (+0,22%)

AMSTERDAM (AFN) - Pensioenfonds ABP trekt de komende jaren 500 miljoen euro uit voor de financiering van duurzame hypotheken. Het geld wordt gestoken in Rabo-dochter Vista Hypotheken, die korting geeft voor woningen met een A-label.

Er zijn meer hypotheekverstrekkers die korting geven op de hypotheekrente voor een zuinig energielabel. Vista is naar eigen zeggen de eerste aanbieder die vanaf april ook korting geeft als klanten de woning gedurende de looptijd van de hypotheek verduurzamen en op een A-label uitkomen.

ABP investeert via haar pensioenbelegger APG de komende jaren in totaal 800 miljoen euro in hypotheken van Vista Hypotheken. Daarvan is ruim 500 miljoen bestemd voor duurzame hypotheken.

2 Posts
visje2
0

Eindelijk eens een maatschappelijk gerichte maatregel die impact zou kunnen hebben op hulp bij energie besparing voor particulieren. ABP staat een duurzaan beleggingsbeleid te voeren maar daar zien we verder in Nederland weinig terug. Investeren in milieu vriendelijke bedrijven op de NL beurs worden minder zichtbaar gemaakt.
Bedrijven als Corbion, Avantium en AMG en ongetwijfeld vergeet ik er nog wel meer. Deze hebben een bij uitstek milieu vriendelijk profiel in dat opzicht.
Kopzorgen over erfpacht
0
Uiterst domme belegging van het ABP. Het rendement op hypotheken is veel te laag. Ze kunnen veel beter zelf in vastgoed (woningen, kantoren)investeren.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.