Vertrouwen Duitse beleggers neemt duikvlucht

Gepubliceerd op 18 februari 2020 11:25 | Reacties: 8 | Onderwerpen: Duitsland 

MANNHEIM (AFN/DPA/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie is in februari behoorlijk verslechterd. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut ZEW. Onder meer de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China en de gevolgen voor de wereldhandel maken beleggers negatiever over de komende tijd.

De ZEW-index, die het vertrouwen in de komende drie tot zes maanden weerspiegelt, kwam uit op een stand van 8,7 tegen 26,7 een maand eerder. Economen rekenden in doorsnee op een stand van 21,5.

Volgens ZEW-directeur Achim Wambach is de economische ontwikkeling momenteel "redelijk kwetsbaar". De vooruitzichten voor sectoren die sterk op de export zijn gericht zijn in het bijzonder scherp gedaald, aldus Wambach. Duitse beleggers denken dat niet alleen de economie in Duitsland een tik kan krijgen van het coronavirus, maar ook die in de rest van Europa.

8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
guus1111
0
Zal best, maar dat is aan de koersen in het geheel niet te zien. Je vraagt je toch af hoe het kan, DAX all time high, Duitse beleggers extreem pessimistisch..,,,
Quest
0
het was al onbegrijpelijk dat de DAX op slechte berichtgeving door het dak ging, maar dat ze zo laat wakker zouden worden is helemaal een raadsel
Jetje1
0
Erny
3
Komt omdat er alleen nog maar in termen van milieu en duurzaamheid wordt gedacht, miljarden in massa-immigratie worden geïnvesteerd, en daarbovenop met honderden miljarden aan milieu megaboetes en witwasboetes de eigen industrie (en financiële sector), definitief de nek wordt omgedraaid. Intussen draaien de geldpersen op volle toeren, wordt het rentebeleid steeds krankzinniger en niemand heeft door wat er eigenlijk aan de hand is. Niet de zeespiegel is het probleem, maar de schuldenberg.
Knight V
1
Denk eerder Trump is het probleem.

Hij heeft er geen zak aangedaan om economie te stimuleren. Als 1vd grootste economie vd wereld moet je voortouw nemen, maar hij heeft groei Wereldeconomie om zeep geholpen. En geen enkel land durft Amerika aan te pakken (met uitzondering China + russen)

Land nog steeds in chaos.

Enige wat ie deed

Muur van mexico
Belasting verlaging voor bedrijven
Ruzie zoeken met landen.

Voor de rest
Amerikaanse constitutie te grabbel gegooid
Miljarden verdampt
Rente op 0
Verouderde systeem + land
Schuldenberg
Waardeloze zorg
Verschil rijk + arm
Racisme

peter545
1
Knight V, de schulden wereldwijd zijn hét grote probleem:

VS schuldenlast 103% BBP eind 2019;
In de eerste elf maanden van het op 1 oktober begonnen begrotingsjaar is het begrotingstekort van de VS gestegen naar 1067 miljard dollar.
Dus nu is de tot. schuld van de VS gestegen tot ruim $ 22 biljoen (dit is ruim 22.000 miljard dollar).

China schuldenlast 156% BBP eind 2019; Gevolg: in China komt spoedig met een rentedaling.
eurozone schuldenlast 86,4% BBP half 2019 (doelstelling was en is 60% BBP)
Nederland schuldenlast minder van 50% BBP eind 2019.
schulden van Nederlandse bedrijven en huishoudens 274% BBP eind 2019.
België schuldenlast 135% BBP eind 2018.
schulden van Belgische bedrijven en huishoudens 215% BBP eind 2018.
Ronald Engels
0
Erny en Peter 545, volledig mee eens, Trump ondanks zijn Teewts geeikel is een stimulans voor de normale industrie en de agrarische sector en een handicap voor groene Elite administratieve diensten en overheids Eikels.

M.v.g.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.