Beurzen Europa lager na omzetwaarschuwing Apple

Gepubliceerd op 18 februari 2020 17:44 | Reacties: 2 | Onderwerpen: Europa 

Apple (09 apr)

267,990 +1,920 (+0,72%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag met rode cijfers gesloten. De zorgen over de economische impact van het nieuwe coronavirus laaiden op bij beleggers na een omzetwaarschuwing van Apple. De Amerikaanse technologiereus verwacht dat de vraag naar iPhones in China zal worden geraakt door de virusuitbraak in het land.

De leidende AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,6 procent lager op 625,43 punten. De MidKap zakte 1,3 procent tot 962,83 punten. De hoofdgraadmeters in Parijs, Frankfurt en Londen daalden tot 0,8 procent.

Techbedrijven en Europese toeleveranciers aan de iPhone-maker werden lager gezet. Op het Damrak daalde chipmachinemaker ASML 0,8 procent. De chipbedrijven ASMI en Besi stonden onderaan de MidKap met verliezen tot 5 procent. In Frankfurt zakte Dialog Semiconductor 4,5 procent en in Zürich daalde AMS 1,9 procent. STMicroelectronics ging 1,2 procent omlaag in Parijs.

Buitenlandse banken

Tankopslagbedrijf Vopak (min 3,2 procent) kampte met een adviesverlaging door Credit Suisse en behoorde tot de grootste dalers in de AEX. Kendrion zakte 3,2 procent bij de kleinere bedrijven. De leverancier van elektromagnetische onderdelen leed afgelopen kwartaal meer verlies door de handelsspanningen wereldwijd. Die drukten op de resultaten van onder andere automakers, die belangrijke klanten van Kendrion zijn.

In Milaan steeg UBI Banca 23,5 procent. De Italiaanse bank Intesa Sanpaolo (plus 2,4 procent) wil zijn branchegenoot overnemen voor 4,9 miljard euro. In Londen verloor HSBC 6,6 procent. De Britse bank schrapt 35.000 banen na tegenvallende jaarcijfers. De mijnbouwers BHP en Glencore, die ook met resultaten kwamen, daalden 1,4 en 4,5 procent.

Bombardier

Alstom leverde 3,2 procent in Parijs in. De Franse treinenbouwer neemt de treinentak van het Canadese Bombardier over. De Europese automakers stonden onder druk na een daling van de autoverkopen in januari. Renault verloor 6,3 procent en Daimler werd 2,8 procent lager gezet.

De euro was 1,0813 dollar waard tegen 1,0834 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,1 procent goedkoper op 51,47 dollar. Brentolie kostte 1,1 procent minder op 57,04 dollar per vat.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Erny
0
Is er dan weer een omzetwaarschuwing van Apple, waarvan de koers overigens steeds in het groen staat als ik er toevallig even naar kijk.
Alexander
0
quote:

Erny schreef op 18 februari 2020 17:53:


Is er dan weer een omzetwaarschuwing van Apple, waarvan de koers overigens steeds in het groen staat als ik er toevallig even naar kijk.


Dan kijk je niet goed, hij is niet hoger geweest ook niet op t tijdstip van jouw schrijven. De reactie (in de min) valt overigens enorem mee wat persoonlijk zo ook had verwacht in tegenstelling tot al die enorme rampscenario’s die ik van bezoekers hier op IEX las. Sterker Nederlandse bedrijven zoals Besi of ASMI zijn veel harder gedaald dan Apple, bijna het dubbele. Trekt overigens ook snel bij, ben ik van overtuigd.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.