Ook beurzen New York doen stapje terug

Gepubliceerd op 18 februari 2020 19:27 | Reacties: 9

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de sessie op verlies. Daarmee volgde Wall Street na een lang weekend het voorbeeld van graadmeters in Europa en Azië. Vooral de omzetwaarschuwing van Apple vanwege het nieuwe coronavirus liet zich voelen. Het techbedrijf leverde aan beurswaarde in en ook toeleveranciers van de maker van onder meer iPhones zoals chipfondsen incasseerden verliezen. Maandag bleef Wall Street nog dicht voor President's Day.

De leidende Dow-Jonesindex noteerde iets voor 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,7 procent lager op 29.202 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,4 procent tot 3367 punten en technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,1 procent tot 9719 punten.

Apple verloor 2,2 procent aan beurswaarde. De onderneming verwacht niet aan zijn eerder gestelde omzetprognose voor het lopende kwartaal te zullen voldoen. De vraag naar iPhones in China wordt geraakt door het virus. Volgens Apple duurt het langer dan verwacht voordat de situatie in China weer is genormaliseerd. Verder heeft het bedrijf last van verstoringen in de toeleveringsketen, met als gevolg dat elders in de wereld tijdelijke tekorten aan iPhones zijn.

Walmart

Apple-toeleveranciers als Qualcomm, Broadcom, Qorvo en Skyworks Solutions verloren in het kielzog van Apple tot 2,4 procent aan beurswaarde. Chipfondsen als Intel en Applied Materials gingen tot 2,6 procent omlaag.

Aan het cijferfront opende supermarktconcern Walmart (plus 1,2 procent) de boeken. Daarbij vielen de vergelijkbare winkelverkopen in de feestdagenperiode zwakker uit dan verwacht. Verder verwacht de onderneming dat de onlineverkopen dit jaar minder hard stijgen dan voorheen. De resultaten aan het begin en einde van het slotkwartaal, dat tot 31 januari liep, waren volgens de leiding van Walmart wel sterk.

Macy's

Levensmiddelenproducent Conagra Brands kwam met een winst- en omzetwaarschuwing voor het gehele boekjaar door een tegenvallende vraag. Het aandeel gaf bijna 5 procent prijs.

Winkelbedrijf Macy's verloor bijna 4 procent nadat het van S&P's de junkstatus opgeplakt kreeg. De kredietbeoordelaar zette de nodige vraagtekens bij de effectiviteit van de door Macy's ingezette reorganisatie.

De euro was 1,0802 dollar waard tegen 1,0813 dollar eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent goedkoper op 51,82 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent minder op 57,51 dollar per vat.

8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
IceBear1
0
Ze mixen op dit moment de zwakkere cijfers van eind 2019 met het komende effect van het corona virus begin 2020.
Pieter Vandewalle
0
Nieuwe ath nasdaq in de maak. Absoluut NIKS kan de indexen kraken! Leve Trump, leve Powell !
Andy5
0
Als dit zo doorgaat dan is herverkiezing van Trump in ieder geval niet slecht voor mijn portemonnee.
Andy5
1
Bizar.. Ik verdien geld aan Tesla, Beyond Meat en andere duurzame beleggingen en.. aan Trump. The world is f*@d up.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.