Cijfers Heijmans in teken stikstof en PFAS

Gepubliceerd op 18 februari 2020 19:48 | Reacties: 5

Heijmans (09 apr)

6,050 -0,100 (-1,63%)

AMSTERDAM (AFN) - Bij de publicatie van de jaarcijfers van bouwbedrijf Heijmans zal de aandacht vooral uitgaan naar de stikstof en PFAS-problemen. Die trekken een grote wissel op de bedrijvigheid in de bouwsector. Branchegenoot VolkerWessels stelde onlangs al dat de door de overheid aangekondigde oplossingen niet voldoende zijn. Heijmans opent donderdag de boeken.

Vorig jaar werd het Nederlandse stikstofbeleid (PAS) ongeldig verklaard. Dat zorgde er direct voor dat verschillende bouwprojecten vertraagd werden, of dat er in zijn geheel een streep doorheen ging. PFAS is een verzamelnaam voor schadelijke stoffen die niet afbreekbaar zijn en veel in de grond voorkomen. Door strengere milieuregels is het verplaatsen van grond aan banden gelegd.

Bij de halfjaarcijfers in augustus gaf Heijmans aan nog geen last te hebben van de stikstof- en PFAS-problematiek. Wel was er toen al sprake van wat vertraging bij bepaalde projecten. Na het derde kwartaal waarschuwde de bouwer wel voor de impact op de omzet dit jaar als snelle maatregelen om de stikstof- en PFAS-impasse te doorbreken uitblijven.

ING

Analisten van ING menen dat het orderboek van Heijmans relatief weinig risico's bevat in vergelijking met één of twee jaar geleden. Daar zou de leiding van Heijmans voor de korte termijn moed uit kunnen putten. Voor de komende jaren moet de groei wel uit de takken komen die zich onder meer met infrastructuur en bedrijfspanden bezighouden. Daar moeten de winstmarges de komende jaren bovendien omhoog. Die twee divisies kunnen dan de verwachte vertraging bij de woningbouw opvangen.

Het bouwbedrijf uit Rosmalen gaf eerder aan over heel dit jaar een iets lagere omzet te behalen. Een consensus van analisten die door persbureau Bloomberg werd verzameld gaat uit van een omzet van een kleine 1,6 miljard euro, wat op jaarbasis een geringe daling zou betekenen. De nettowinst komt volgens de kenners wel fors hoger uit op ruim 33 miljoen euro.

Omdat Heijmans het afgelopen jaar zijn schuldenlast heeft teruggebracht, staat het bedrijf er nu gezonder voor. Volgens kenners zou het zomaar kunnen dat Heijmans weer dividend zal gaan uitkeren. Daar stopte het bedrijf eerder mee omdat het zijn balans wilde versterken.

6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kaviaar
0
Met de stikstofcrisis en pfas en nog onbekend wat er te verwachten is, verwacht ik nog geen dividend op dit moment. Pas als het NL gezeur over is, dan wel.
IceBear1
0
quote:

Kaviaar schreef op 18 februari 2020 20:04:


Met de stikstofcrisis en pfas en nog onbekend wat er te verwachten is, verwacht ik nog geen dividend op dit moment. Pas als het NL gezeur over is, dan wel.


.....dat is alleen bij een Nexit, de EU heeft NL bij de ballen, Rutte & CO hebben zitten slapen.
De Troon Jan
0
Apart om dit nu al door kenners naar buiten te brengen !? Terwijl donderdag pas de boeken open gaan ....
Sikko
0
De verwachtte forse stijging van de nettowinst is ook te danken aan de PAS. Hierdoor hoor je niemand meer over een tekort aan personeel in de bouw. Personeel is Beschikbaar en loonkosten zijn weer terug naar normaal niveau.
jonas
0

Ach ja Heymans ook 1 van de bedrijven die D'66 Van Velthoven (ex D'66 voorzitster van afdeling Brussel) de nek aan het omdraaien is. Volkomen w2ereldvreemd bekakt type en ja Rutten vind het allemaal lachebekje toppie!

Volgende verkiezingen dus niet op VVD, CDA, D'66, CU stemmen. Wilt u the way to...? Afschaffing Nederland? Stem deze partijen niet! En laat niet CDA het trucje Balkenende die op de schouders van Fortuyn binnen kwam en vervolgens onder de linkse druk bezweek en zijn reet af met een overduidelijke anti EU Superstaat stem van de3 bevolking.

Aardige man en plaatsgenoot, maar deze volksverlakkerij van hem zal ik hem nooit vergeven en waarom? Voor dat baantje bij de EU Balkie? Schaam je voor eigen belang voor landsbelang voorop te stellen!


Groet, Jonas
jonas
0
Mooi en nuttig idee ter overweging bij uw stem de komende verkiezingen.
Even meeenemen.

Hoeveel bouwers en medewerkers heeft D'66 Van Veldhoven eruit gekregen vanwege onzinnige normen?

Dan hoeveel ongewenste weinig productieve bijstandsimmigranten heeft Rob Jetten van D'66 binnengehaald?

Geweldig bezig is die D'66 met operatie: hef Nederland Op. EU is de nieuwe god en nationaliteiten vernietigt!

Onlangs overleden wereldberoemde wetenschapper Hofstede kreeg wel verdacht weinig aan dacht in onze politiek correct gedrilde journalistiek met vooral de slaafjes freelance die op afroep wat moeten schrijven anti Thierry voor een paar honderd Euro de Volkskrant.

Waarom kreeg Hofstede weinig aandacht? we hebben het dan over een wereldberoemde wetenschapper en dus niet over een Volkskrantjuffie/
Hofstede wist namelijk aantoonbaar te maken dat gedrag door cultuur en nationaliteit werd gestuurd.

Verschillen in sociale klassen deden er minder toe dan het gevoel bij je land en volk te horen.
Tja dat is me wat voor die zgn wereldburgers van D'66 en GroenLinks en de PvdA.

Groet, Jonas
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.