'Deutsche Bank kijkt ook naar plan B' | DeBeurs.nl

'Deutsche Bank kijkt ook naar plan B'

Gepubliceerd op 18 apr 2019 om 13:21 | Reacties: 1

DEUTSCHE BANK AG NA O.N. (15 okt)

7,079 +0,240 (+3,51%)

FRANKFURT (AFN) - Deutsche Bank werkt naar verluidt ook aan een plan B voor het geval de onderhandelingen over een samengaan met Commerzbank op niets uitlopen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Deutsche Bank zelf wilde niet op het bericht reageren.

Er wordt nu al weken tussen de twee grote banken onderhandeld, maar de beoogde samensmelting stuit op veel weerstand. Zo zouden vakbondsleden bang zijn dat het beoogde samengaan van de financiële concerns te veel banen gaat kosten. Ook binnen de Europese Centrale Bank (ECB) zouden er vragen zijn gerezen over de logica van de deal.

De Duitse regering dringt juist aan op een krachtenbundeling van het kwakkelende Deutsche Bank en Commerzbank. Samen zouden ze veel kostenbesparingen kunnen doorvoeren. Als de deal niet doorgaat zal Deutsche Bank dat op een andere manier moeten klaarspelen. Grote aandeelhouders zouden daarom ook willen dat de bank aan alternatieven werkt.

Eerder deze week gingen er ook geruchten dat ING geïnteresseerd zou zijn in een overname van Commerzbank. Analisten vonden dat evenwel onwaarschijnlijk, omdat een fusie met Commerzbank volgens hen niet zou passen in de strategie van ING.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Gaston Lagaffe
0
quote:

Cobalt-47 schreef op 18 apr 2019 om 14:02:


Laatste ze eerst maar ns serieus naar de 6 euro gaan......
Hmmmmmmmm.........Ok.......ze staan ongeveer € 7,70....omlaag dus.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.