'Moeilijk kwartaal voor Pharming'

Gepubliceerd op 18 mei 2016 09:36 | Reacties: 4 | Onderwerpen: biotechnologie 

Pharming (09:41)

0,935 -0,035 (-3,57%)

AMSTERDAM (AFN) - Pharming heeft in januari en februari een zwakke verkoop in de boeken gezet, maar in het tweede kwartaal treedt verbetering op. Dat schrijft KBC Securities in een reactie op de resultaten van het biotechnologiebedrijf.

Pharming kende een trage start van het jaar, als gevolg van een reorganisatie bij zijn Amerikaanse samenwerkingspartner. Daardoor bleven de verkopen in januari en februari achter bij de verwachtingen. In maart werd wel een inhaalslag gemaakt. Ook in april en mei bleven de verkopen sterk, aldus het bedrijf.

KBC heeft een hold-advies en een koersdoel van 0,25 euro. Het aandeel noteerde woensdagochtend omstreeks 09.30 uur 6,6 procent lager op 0,20 euro.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
conillio
1
Voor ontwikkelen is geld nodig en als dat niet wordt verdiend dan moet het gefinanciërd worden. En financiering is het begin van de spiraal down. Dus moet Pharming aan schuldsanering en kosten reductie gaan denken om het bedrijf te redden. De verwachting op betere verkoopcijfers is een eerste begin maar zal voorlopig nog niet leiden tot zwarte cijfers. Die rente last van 7% op 15 miljoen gaat op de lange duur Pharming de das om doen. Die financiering moet anders, bv. op basis van bedrijfsobligaties tegen 2,5% max 3% dat is een besparing op jaar basis van min. € 600.000. De onderzoeken die niet op korte termijn te verwachten resultaat opleveren in de koelkast; d.w.z. kostenreductie enz. Kortom er moet gereorganiseerd worden op een wijze dat ook aan de financiële bedrijfresultaten wordt gewerkt evt. ten koste van heilige onderzoeken waarvan de uitkosten niet helder zijn en zeker niet op korte termijn rendabel. Als CEO en CFO hebben jullie verantwoordelijkheid naar het bedrijf, de medewerkers, de financiën, de onderzoeksresultaten, de geldschieters en de aandeelhouders. Pak die verantwoordelijkheid op en ga aan het werk met een lange termijn beleidsplan en communiceer dat met de buitenwereld. Dat is wat anders als het zal wel beter worden.
jaar2018
0
Hoe verzin je het om al een tiental jaren je aandeelhouders zoet te houden met een niet lopend product waarvan het patent binnen een aantal jaren afloopt een rad voor ogen te draaien:-)
Hulde hiervoor mijnheer Sijmen de Vries, terwijl u inmiddels multimiljonair bent geworden, zullen de aandeelhouders nimmer en ten nooit dividend ontvangen.
jaar2018
0
quote:

't zal maar gebeuren schreef op 21 mei 2016 18:47:


géén dividend? wat zeg je me nou? :-)


Ja er bestaan ook aandelen die tientallen jaren WINST maken, maar maak je geen zorgen Pharming zal dit NOOIT doen, no worries dus:-)
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.