Meer stakingen bij Transavia France op til

Gepubliceerd op 18 augustus 2019 12:49 | Reacties: 3

Air France-KLM (14:19)

8,180 +0,160 (+2,00%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Bij de Franse tak van Transavia wordt gezind op nieuwe werkonderbrekingen. Dat meldt de Franse krant La Tribune.

Dit weekend viel al zo'n 5 procent van de geplande vluchten van Transavia France uit door acties van cabinepersoneel. Nu hebben ook piloten gemeld het werk te willen neerleggen bij de dochtermaatschappij van Air France-KLM, in de periode van september tot half oktober.

De pilotenbond SPL is het niet eens met een akkoord dat in juli werd gesloten tussen Air France-KLM en de voornaamste pilotenbond van Air France over uitbreiding van de diensten van Transavia in Frankrijk. Volgens SPL kan de pilotenbond van Air France helemaal niet beslissen over de gang van zaken bij Transavia, ook al wordt daar óók gevlogen met piloten met een Air France-contract.

Arbeidsvoorwaarden

Het betwiste akkoord hief een beperking op die uitbreiding mogelijk maakte. Zo kon Transavia daardoor meer vliegtuigen aan zijn vloot toevoegen. Ook ging het akkoord over arbeidsvoorwaarden. Volgens het bedrijf voldoet het aan alle wettelijke eisen en konden alle piloten erover meebeslissen.

Air France-KLM had vorig jaar ook te maken met stakingen in Frankrijk, toen bij Air France. Die slepende kwestie kostte topman Jean-Marc Janaillac van het moederbedrijf de kop, omdat hij zijn lot verbond aan een eindbod. Zijn opvolger Ben Smith sloot uiteindelijk wel een deal die een einde maakte aan de acties.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
ljjls
0
Die alliantie tussen KLM en AF is veruit de stomste actie van de KLM ooit, wie was toen ook weer de CEO?
NELU1952
0
Wat maken jullie zo druk om:alliantie,prijs van de benzine,ruzie in
de top van de bedrijf,stakingen keer op keer;

Deze nep aandeel zal altijd blijven stijgen, ook als in de kranten
zal komen te staan dat: MORGEN GAAT KLM FAILLIET !!!
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.